Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

Ένα από τα πιο νόστιμα κέικ με μπανάνα και σοκολάτα που θα δοκιμάσετε! Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

 

ΥΛΙΚΑ

1 + 3/4 φλυτζάνι σπορέλαιο
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
2 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1½ κουτάλι του γλυκού σόδα μαγειρικής
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1 + 3/4 φλυτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλυτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες
Για την κρέμα σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1/3 φλυτζάνι κακάο
1 πρέζα αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σοκολατένιο μπανάνα κέικ, πρώτα καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 3΄-4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.
Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύριΓ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα.

Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό, είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας

Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας.

Extra Tips

Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι, το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει.

Βοηθός Δημοσιογράφου
Τελειόφοιτη Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Check Also

Δοκιμάστε την φανταστική σοκολατόπιτα με κάστανα!

giorgostsoulis.com Είναι μια ιδιαίτερη γευστικά συνταγή που μπορεί να γλυκάνει τον καθένα!  ΥΛΙΚΑ Για τη …

Σχόλια

Font Resize