Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1 και Epsilon περιμένουν το… ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣΚΑΪ, Star, Alpha, ANT1 και Epsilon περιμένουν το… ΣΤΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Μετά την ανακοίνωση των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ, οι εκπρόσωποι των καναλιών αναμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν. Η εταιρεία συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.», δεν βρίσκεται ανάμεσα στους υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντιθέτως οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ανακηρύχθηκαν προσωρινοί δικαιούχοι για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Μετά από μία δωδεκάωρη συνεδρίαση των μελών του, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των

1.Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
3.ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

4. Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
5.Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ετσι ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών μετά από μήνες διαδικασιών, ελέγχων και συζητήσεων φτάνει στο τέλος του. Απομένει μόνο μία φάση, αυτή της δυνατότητας υποβολής ενστάσεων των υπερθεματιστών οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν σκοπεύουν να το πράξουν. Ο μόνος που αναμένεται να κινηθεί είναι ο κ. Βρυώνης ο οποίος θα υποβάλει ένσταση για τον αποκλεισμό του. Όμως ο φάκελός του, όπως αναφέρουν πηγές από το ΕΣΡ, είχε αρκετά προβλήματα τόσο σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας όσο και σε οικονομικές λεπτομέρειες οι οποίες δεν διευκρινίστηκαν παρά το ότι ζητήθηκε επανειλημμένα.

Το επόμενο κρίσιμο στάδιο είναι η συνεδρίαση του ΣΤΕ, αύριο Παρασκευή, 4 Μαΐου, προκειμένου να αποφανθεί επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί σταθμοί, πλην του «Epsilon» αλλά συμπεριλαμβανομένου του Mega που δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό, και με τα οποία ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη φορά ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί. Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize