Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΛΑΣΙΘΙ / Σητεία – Μηχανικοί του στρατού στις πληγείσες περιοχές

Σητεία – Μηχανικοί του στρατού στις πληγείσες περιοχές

Την πληγείσα περιοχή της Σητείας επισκέφθηκε την Παρασκευή το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.  Αφίχθηκε  με στρατιωτικό ελικόπτερο λίγο μετά τις 5  το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Σητείας και αμέσως μετά μετέβη στην γέφυρα του ποταμού Παντέλη στην παραλία της Σητείας αλλά και στο Πισκοκέφαλο  επίσης κοντά στην γέφυρα της περιοχής, βλέποντας ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου

Τον υπουργό συνόδευαν μηχανικοί του στρατού και ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη ενημερώνοντάς τον αναλυτικά για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ιδιωτικές κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, για το  μέγεθος της καταστροφής  σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Σητείας σε βασικές  υποδομές σε όλο το αγροτικό δημοτικό κι επαρχιακό δίκτυο, στις γεωτρήσεις, στα δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης, στους βιολογικούς καθαρισμούς Σητείας και Παλαικάστρου, στα παραλιακά μέτωπα του Δήμου. 

Επίσης τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την πρώτη αντιμετώπιση των προβλημάτων , εστίασαν στις ανάγκες που υπάρχουν, στον τρόπο κάλυψης τους, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην  αναγκαιότητα  αντιμετώπισης  πλημμυρικών φαινομένων που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στον ποταμό Παντέλη.

Ακολούθως ο Υπουργός μετέβη στο Δημαρχείο Σητείας.

Σε ότι αφορά την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμενων, θα δοθεί κατεύθυνση από την Τεχνική Υπηρεσία  (ΜΟΜΚΑ) σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος σε ορισμένες περιοχές  και  σημεία σε μεγάλο μήκους του ποταμού Παντέλη καθώς και στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο που έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή των τοιχίων αντιστήριξης . Θα δοθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων και θα γίνουν  προμελέτες για να υποδείξουν την σύνταξη οριστικών μελετών  όπως ανέφερε ο κ Πατεράκης. 

Στη συνδρομή του Υπουργείου σε μελέτες  και ειδικά έργα που απαιτούνται τόσο εντός των ρεμάτων όσο και δρόμους εστίασε και η κα Πετράκη.

Ο κ. Αποστολάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε αρχικά στην  επίσκεψη του στο Ηράκλειο και στα Χανιά  όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο  για την αξιοποίηση στρατοπέδου ενώ είδε και την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης των καταστροφών από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. «Δεν θα μπορούσαμε να μην έρθουμε στην Σητεία. Ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφρειάρχη για τα προβλήματα κι αποκτήσαμε μία εικόνα για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το Δήμο . Θα κατέβει κλιμάκιο μηχανικών που θα συνεργαστεί με το Δήμο. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον στα σημεία που είναι σοβαρά κι έχουν σχέση με την λειτουργικότητα να γίνουν προμελέτες και μία κατεύθυνση για το πώς προτείνουμε εμείς να γίνουν οι αποκαταστάσεις. Αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο και την Περιφέρεια σε όποιο σημείο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Αυτό που φάνηκε από αυτές τις καταστροφές και  τις αντιδράσεις είναι ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται, ανταποκρίνονται γρήγορα, συντονισμένα, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά . Ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί αυτό αλλά είναι ένα μάθημα ότι όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές καταστάσεις».

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Check Also

Σητεία – Άγιο Νικόλαο το υπερπολυτελές σκάφος «HASABI II»!

anatolh.com Προερχόμενο από Σητεία αναμένουμε το απόγευμα της Πέμπτης 15 Αυγούστου το υπερπολυτελές και εντυπωσιακό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize