Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σητεία – Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

Σητεία – Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης οργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης, με αφορμή το πολύ σοβαρό συμβάν της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο, μετά τη βύθιση του Δ/Ξ Αγία Ζώνη II, καλεί όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της Σητείας  αλλά και όσους πολίτες το επιθυμούν, να ενημερωθούν  για τις δυνατότητες του Δ.Λ.Τ. Σητείας  σε εξοπλισμό αντιρρύπανσης, αλλά και τις μεθόδους που πρὲπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό  συμβάν στην ευρύτερη περιοχή μας.

Το πρόγραμμα του διήμερου:

* Τρίτη 21/8/2018, ώρα έναρξης 8:30: Θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης ρύπανσης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

* Τετάρτη 22/8/2018, ώρα έναρξης 10:00: Πρακτική άσκηση – επίδειξη χρήσης αντιρρυπαντικού εξοπλισμού στον Λιμένα Σητείας.

Η θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία νομοθεσίας, ιστορικού ρυπάνσεων, χαρακτηριστικά του πετρελαίου ως ρυπαντή, οργάνωση της αντιμετώπισης περιστατικών, χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, μεθόδους απορρύπανσης, θέματα αποβλήτων και ανάλυση πραγματικών περιστατικών ρύπανσης.

Η πρακτική άσκηση θα περιλαμβάνει επίδειξη και χρήση του διατιθέμενου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Σητείας.

Check Also

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με εκπροσώπους αγροτών από την Κρήτη

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης τόσο για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όσο και θέματα που αφορούν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize