Αρχική / NEWS VIDEOS / «Σημαντική η ύπαρξη της πολιτιστικής διπλωματίας σε συνδυασμό με την κλασική» – Εγκαίνια ΕΙΠΔ Κρήτης στο Ρέθυμνο

«Σημαντική η ύπαρξη της πολιτιστικής διπλωματίας σε συνδυασμό με την κλασική» – Εγκαίνια ΕΙΠΔ Κρήτης στο Ρέθυμνο

Ξεκίνησε τη λειτουργία του και στην Κρήτη το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με εκδήλωση εν είδει εγκαινίων στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Πλήθος κόσμου και φορέων έδωσαν το παρών, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτιστικής διπλωματικής φαρέτρας σε συνδυασμό με την κλασική.

Τι ενώνει τους Έλληνες πολιτιστικά μακριά από κομματικούς, ιδεολογικούς και πολιτικούς διχασμούς επιχειρεί να ενισχύσει το ινστιτούτο πολιτιστικής διπλωματίας, όπως και να διερευνηθούν όσα ενώνουν τους λαούς, τόνισε από το Ρέθυμνο, ο διευθυντής του ινστιτούτου, Μιχάλης Διακαντώνης.

Υπεύθυνη του παραρτήματος στην Κρήτη είναι η Μαρία Σταματάκη που θέτει ως πρωταρχικό στόχο τη μεταλαμπάδευση των στοιχείων του πολιτισμού της Κρήτης, αλλά και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών καινοτομιών, στις πόλεις και ιδιαίτερα στην ενδοχώρα του νησιού.

Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα να δηλώνει ότι το πανεπιστήμιο είναι ανοικτό σε γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Εγκαινιάζεται το δημοτικό στάδιο στο Παλαίκαστρο

anatolh.com Τα εγκαίνια του δημοτικού σταδίου στο Παλαίκαστρο θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 16.30 ενώ στις …

Σχόλια

Font Resize