Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / SciTech / Σημαντικές ανακοινώσεις στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας στο Φόδελε
DCIM103GOPRO

Σημαντικές ανακοινώσεις στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας στο Φόδελε

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας «Cell Biology of the Neuron: Polarity, Plasticity and Regenration», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (European Organization of Molecular Biology – EMBO, Γερμανία), διοργανώθηκε φέτος στο Ξενοδοχείο Fodele Beach από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2017.

Στόχος τού συνέδριου, το οποίο είχε μεγάλη διεθνή συμμετοχή, ήταν η παρουσίαση των τελευταίων σημαντικών αποτελεσμάτων της σύγχρονης έρευνας

που αφορά τη δομή και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Συμμετείχαν 190 επιστήμονες διεθνούς φήμης και νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της νευροβιολογίας.

Κατά τη διάρκεια τού συνέδριου παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα

σχετικά με τούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για σοβαρές παθολογικές καταστάσεις του νευρικού συστήματος, όπως οι νευροεκφυλιστικές νόσοι (Alzheimer’s, Parkinson’s) τα ισχαιμικά ή αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια, και άλλες.

Επίσης συζητήθηκαν τα πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με τις δυνατότητες αναγέννησης νευρικών κυττάρων

μετά από βλάβη ή τραυματισμό, καθώς και με τους μηχανισμούς με τους οποίους το νευρικό σύστημα αντιλαμβάνεται, επεξεργάζεται κι αποθηκεύει πληροφορίες από το περιβάλλον.

Το συνέδριο οργάνωσαν οι Δρ. Casper Hoogenraad (Utrecht University, Ολλανδία), Δρ. Frank Bradke (German Center for Neurogenerative Diseases, DZNE,Γερμανία)

και Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ.

Check Also

Ρέθυμνο – «Πήραν τα βουνά για να τα επιστρέψουν» – Πρεμιέρα του Epimenidis forum στην πρεμιέρα του Τόπου του Βοσκού στα Ανώγεια

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Στον Τόπο του Βοσκού στα Ανώγεια, φιλοξενήθηκε το πρώτο Epimenidis forum …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize