Breaking News

Σε Ρέθυμνο και Χανιά ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Με σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών Ενώσεων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των υπηρεσιακών συναντήσεων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη.

Σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, ο κ. Αρχηγός είχε σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών Ενώσεων.

Αρχικά, το πρωί, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνιος Ρουντζάκης .

Ακολούθως, επισκέφθηκε διαδοχικά αστυνομικές Υπηρεσίες του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, το Αστυνομικό Τμήμα και τα Τμήματα Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων, Ταξίαρχος Γεώργιος Λυμπινάκης και απέτισε φόρο τιμής στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ακολούθως μετέβη σε Υπηρεσίες των Χανίων και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, στο Αστυνομικό Τμήμα και στα Τμήματα Τροχαίας και Μεταγωγών Δικαστηρίων.

Μετά τις επισκέψεις αυτές, μετέβη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Δασκαλάκη και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγο Δημήτριο Αθανασόπουλο.

Στην έδρα της Γενικής, όπου τον υποδέχθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωσταντίνος Λαγουδάκης, ο κ. Αρχηγός πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους Διευθυντές Αστυνομίας και τους Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Η σύσκεψη υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς αναλύθηκε το πλέγμα των δράσεων που εφαρμόζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με βάση τον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και κατατέθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις τοπικές κοινωνίες.

Γενικότερα σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις και επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα, που πραγματοποίησε ο κ. Αρχηγός, είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί διεξοδικά για διάφορα θέματα αστυνομικού και ευρύτερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος, να αξιολογήσει προσωπικά την εφαρμογή και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων αστυνόμευσης που υλοποιούνται στο νησί και να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις, σε στρατηγικό επίπεδο, για τη βελτιστοποίηση των δράσεων και της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των προγραμματισμένων επαφών, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και Χανίων, της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης και της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης και είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και να δεχτεί εισηγήσεις για μια σειρά επαγγελματικών και εργασιακών θεμάτων.

flashnews.gr

Στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ανδικόπουλο Αριστείδη συνάντησε η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης το Σάββατο 18 Μαϊου στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. οι Αξιωματικοί της Κρήτης έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νησιού που πρόκειται να δεχθούν πλήθος επισκεπτών στην εδαφική περιοχή αρμοδιότητάς τους ενόψει της επικείμενης τουριστικής σεζόν, τονίζοντας ότι από την ηγεσία θα πρέπει και φέτος να δωθεί για αυτές τις υπηρεσίες η ίδια βαρύτητα με αυτήν των προηγούμενων ετών προκειμένου αφενός οι συνάδελφοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους και αφετέρου να καταφέρουν να μεταδώσουν το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και τουρίστες πράγμα που είναι και το ζητούμενο.
Ειδικότερα όπως μέχρι αυτή τη στιγμή έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου είναι λιγότερη συγκριτικά με αυτήν των προηγούμενων ετών ενώ πρόβλημα διαφαίνεται να αντιμετωπίσει και το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο που θα λήξει η πρακτική εκπαίδευση των 3ετων Δόκιμων Αστυφυλάκων δεδομένου ότι πέρυσι 1ετεις και 2ετεις κάλυπταν τους 2 μήνες αυτούς που η κίνηση στον Αερολιμένα είναι αυξημένη.
Ως δεύτερο θέμα συζήτησης τέθηκε στον κ. Αρχηγό το ζήτημα της ίσης μεταχείρισης του προσωπικού από τη Διοίκηση σχετικά με την έγκριση για τη μετακίνηση των αστυνομικών σε άλλη υπηρεσία, δεδομένου ότι όπως παρατηρείται σήμερα με βάση τις διαταγές που έχουν εκδοθεί, για κάποιους Αστυνομικούς αρκεί για την μετακίνηση τους η έγκριση απλά και μόνο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης ενώ για κάποιους άλλους απαιτείται η έγκριση από τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας καίτοι όλοι ανήκουν και υπηρετούν στην ίδια Αστυνομική Διεύθυνση.
Ενόψει των επικείμενων μεταθέσεων των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. η Ένωση μας ζήτησε από τον κ. Αρχηγό να εξετάσει ιδιαιτέρως τα αιτήματα Αξιωματικών που υπηρετούν επί σειρά ετών σε απομακρυσμένες από την έδρα υπηρεσίες, επισημαίνοντας μάλιστα χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Ο κ. Αρχηγός αφού άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν, τα κατέγραψε και δήλωσε ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα επιληφθεί για καθένα από αυτά προκειμένου να βοηθήσει από την πλευρά του για τη καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.

Πηγή: penaa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize