Αρχική / Sports / Σε κυβερνητικά χέρια ο φάκελος για τη Μαρίνα στο Παγκρήτιο

Σε κυβερνητικά χέρια ο φάκελος για τη Μαρίνα στο Παγκρήτιο

Επαφές του Δημάρχου Ηρακλείου για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Επαφές με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου για τη δημιουργία μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο, έχει στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Ο κ. Λαμπρινός, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε συνάντηση του με τον Υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και του παρέδωσε ένα πλήρη φάκελο γα το έργο, ενώ σχετική συνάντηση είχε προγραμματιστεί και με τον ΓΓ του ΕΟΤ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκαν από τη Δημοτική αρχή κάποιες διευκρινήσεις και τεχνογνωσία, ώστε να ξεπεραστούν διαδικαστικά και γραφειοκρατικά προβλήματα, ενώ ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι θα εξετάσει το φάκελο και θα απαντήσει σε περίπου ένα μήνα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, καθώς και ο τρόπος που θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και εμπρός ο Δήμος Ηρακλείου για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η τοπική Αρχαιολογία έδωσε τη θετική γνωμοδότησή της για το έργο, που σύμφωνα με την σχετική μελέτη που έχει εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο θα καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 390.000 m2 κατασκευασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της εντός της θαλάσσιας ζώνη με χερσαίους χώρους που προσεγγίζουν τα 190.000 m2 και λιμενολεκάνη με 195.000 m2 .

Εκτιμάται ότι επειδή πρόκειται για μια τεράστιου κόστους τουριστική επένδυση, θεωρείται αναπόφευκτη η εμπλοκή ιδιωτικών κεφαλαίων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το έργο σχεδιάζεται να προχωρήσει με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ (Συμπράξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα).

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο Δήμαρχος τόνισε: «Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η δημιουργία της μαρίνας στον Παγκρήτιο Στάδιο είναι μια δύσκολη όσο και χρονοβόρα προσπάθεια. Πιστεύουμε ακράδαντα , όμως, ότι αξίζει τον κόπο και για αυτό την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα, κάνοντας ένα – ένα τα απαιτούμενα βήματα, ώστε να θέσουμε τις σωστές βάσεις για την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου και οραματικού έργου.  Είναι σημαντικό ότι τόσο ο κ. Πιτσιόρλας, όσο και ο κ. Τζιάλλας είδαν την πρόταση μας θετικά, μας βοήθησαν με χρήσιμες συμβουλές  και ξεκαθάρισαν ότι  στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα βρίσκονται στο πλευρό μας, σε ό,τι χρειαστούμε και στο μέλλον».

Στις συναντήσεις παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμπενάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο μελετητής του έργου κ. Ρομπογιαννάκης και υπηρεσιακά στελέχη των δυο υπουργείων.

 

«H κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το σχέδιο δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο»

Ο βουλευτής Ηρακλείου και συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης συμμετείχε σήμερα και στις δύο συναντήσεις των κυβερνητικών παραγόντων στην Αθήνα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σχετικά με το σχέδιο δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο.

Κατά την αρχική συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στέλιο Πιτσιόρλα, όπου συζητήθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου, ο Νίκος Ηγουμενίδης  σημείωσε τη σημασία δημιουργίας μαρίνας σε μια περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης, τη συμβολή του έργου για την περιοχή του Ηρακλείου, καθώς και τον «δρόμο» που φαίνεται πως ανοίγει μετά και την θετική γνωμοδότηση της αρχαιολογίας.

Ο κ. Ηγουμενίδης δήλωσε ότι «υπό όρους, η Κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του Ηρακλείου, η οποία καλύπτει αναμφίβολα ένα υπάρχον κενό και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Κρήτης», ενώ προσέθεσε ότι «η εξέταση όλων των πλευρών του έργου είναι σημαντικό να δένει με και όλες τις αντίστοιχες λιμενικές και τουριστικές δομές της Κρήτης».

Check Also

Περισσότερες λειτουργίες της Google στα ταξίδια

tornosnews.gr H Google ανακοίνωσε την αναβάθμιση της υπηρεσίας Google Assistant για συσκευές Android και iPhone, …

Σχόλια

Font Resize