Αρχική / FreeTime / Σε κλίμα συγκίνησης και με αναφορές σε νέες δράσεις έκοψε την βασιλόπιτά του ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ – Τιμήθηκαν ΕΚΑΒ και Μιχάλης Τρούλης

Σε κλίμα συγκίνησης και με αναφορές σε νέες δράσεις έκοψε την βασιλόπιτά του ο ΣΥΝΠΟΛΙΣ – Τιμήθηκαν ΕΚΑΒ και Μιχάλης Τρούλης

Σε ένα ευχάριστο κλίμα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας από τον σύλλογο ΣΥΝΠΟΛΙΣ στο Metropolis συντροφιά με όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την κάθε προσπάθεια που γίνεται από τα μέλη του συλλόγου για την κοινωνία του Ρεθύμνου. Με διάθεση ενός mini απολογισμού της χρονιάς που μόλις πέρασε ξεκίνησε η βραδιά τιμώντας μια «μεγάλη προσωπικότητα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Παπαδόσηφος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, τον Μιχάλη Τρούλη, Πρόεδρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ρεθύμνου.

Τα μέλη του ΣΥΝΠΟΛΙΣ δώρισαν επίσης στον Μιχάλη Τρούλη, μια «ελιά» σε χειροτεχνία, κατασκευασμένη με μεράκι από την Αντιπρόεδρο του συλλόγου, Νικολέτα Αβιδιανάκη από ξύλο και αλπακά, ως ένα συμβολικό δώρο. Η συγκίνηση δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Μιχάλης Τρούλης ανταπέδωσε με το πολυτιμότερο για αυτόν δώρο, το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο «Μυλοπόταμος», το οποίο όπως ανέφερε: «Μακάρι να το έδινα σε όλους που βρίσκονται σήμερα εδώ, όμως δεν έχω περισσότερα αντίτυπα. Ελπίζω στο μέλλον, αφού βρέθηκε ένας πολύ καλός χορηγός, να γίνει μια δεύτερη έκδοση για να το λάβουν παιδιά του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου, αλλά και οικογένειες που δεν διαθέτουν τα χρήματα για να το αγοράσουν».

Ο Μιχάλης Τρούλης θέλησε να σχολιάσει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ των πολιτών του Ρεθύμνου. Έδωσε σαν παράδειγμα τη μετακόμιση της Δημοτικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης από το παλαιό κτίριο που στεγαζόταν 73 χρόνια, στο νέο και έκανε αναφορά στη βοήθεια του Δήμου Ρεθύμνου λέγοντας ότι: «Προτού γίνει η μετακόμιση της βιβλιοθήκης, στο πλάνο μας ήταν 7,5 περίπου μήνες για την ολοκλήρωσή της, όμως τελικά έγινε σε 7,5 μέρες και χωρίς κανένα χρηματικό έξοδο. Από το Υπουργείο έδιναν χρηματοδότηση 36.000 ευρώ για αυτή την μετακόμιση και δεν πήραμε τίποτα, διότι τελικά δεν χρειάστηκε. 244 είναι οι εθελοντές, από το Στρατό, το Δήμο Ρεθύμνου, 4 φορτηγά μεταφορικής, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, 44 φορτηγά με τα πληρώματά τους και άλλοι πολλοί. Από τον Δήμο Ρεθύμνου προσφέρθηκε ό,τι ήταν δυνατό να δοθεί και πραγματικά είμαι υπόχρεος. Από τότε που αποφάσισα να δώσω τη ζωή μου σε αυτό τον τόπο αισθάνομαι υποχρεωμένος στην κοινωνία και τους πολίτες της. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε όλους, διότι μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτό τον τόπο να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα».

Στη συνέχεια τιμήθηκε το προσωπικό του ΕΚΑΒ από τον δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη, για την καθημερινή πάλη που δίνουν, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται διαρκώς σε όλες τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον ΣΥΝΠΟΛΙΣ, για την στήριξη του, αφού έπειτα από την 6η συναυλία Αλληλεγγύης, που διοργάνωσε στις 10 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κήπο, με την προσέλευση κόσμου και τη συμμετοχή πλειάδας εθελοντών, στα ισάριθμα ασθενοφόρα της περιοχής Ρεθύμνου, τοποθετήθηκαν 2 μόνιτορ αξίας 5.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Παπαδόσηφος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Γιώργο Μαρινάκη, όλους τους δημοτικούς συμβούλους, την εκκλησία, τον πατέρα Νικόλαο και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τους συλλόγους και τα σωματεία που τίμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο ΣΥΝΠΟΛΙΣ και συνεχίζουν να τους στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Ο Γιώργος Παπαδόσηφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου για το 2018: «Μια εκ νέου επίσημη συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί ξανά στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου για να στηρίξουμε τις δράσεις μας στο γηροκομείο Ρεθύμνου. Το γηροκομείο φέτος θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ούτως ώστε το νέο κτίριο να μπει σε λειτουργία μέχρι τον Μάρτιο. Έτσι, θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε και εμείς με τη σειρά μας κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος».

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων – Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες – από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Κρήτη – Αγοράκι μόλις 12 χρονών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ανακοπή καρδιάς

zarpanews.gr Μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τα Χανιά στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Συναγερμός σήμανε νωρίτερα …

Σχόλια

Font Resize