Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Σε δίκη οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου, παρά τoν νόμο που παύει τις διώξεις τους! – Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων

Σε δίκη οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου, παρά τoν νόμο που παύει τις διώξεις τους! – Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων

Με έκπληξη και οργή  πληροφορηθήκαμε  την παραπομπή σε δίκη των  Δήμαρχων  Ζωγράφου και Χαλανδρίου Τίνα Καφατσάκη και Σίμο Ρούσσο καθώς και των διευθυντριών   προσωπικού των ίδιων Δήμων . 

Δικάζονται την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των Συμβάσεων Εργαζομένων των Δήμων Ζωγράφου και Χαλανδρίου που   όριζε η ρύθμιση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δίκη γίνεται παρά το γεγονός οτι το καλοκαίρι με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εγκρίθηκε απο την βουλή ,προβλέπεται στο  στο άρθρο 100 η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων».

Θεωρούμε αδιανόητο να ποινικοποιείται η  στάση των Δημάρχων που υπεράσπισαν το δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το δικαίωμα στην εργασία από την νεοφιλελεύθερη επίθεση που επιθυμούσε διακαώς χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων, διάλυση βασικών τομέων της Τ.Α. και απόδοσής τους στους ιδιώτες εργολάβους και περιορισμό της Τ.Α. σε ανώδυνες λειτουργίες.

Απαιτούμε να παύσει οριστικά η δίωξη για το ζήτημα αυτό κατά όλων των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize