Breaking News

Scrambled eggs με αβοκάντο και chia για ενέργεια όλη την ημέρα

Μια εύκολη, υγιεινή και χορταστική συνταγή για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο!

Τι θα χρειαστείς:

1 +1/2 φλιτζάνια σιτάρι
1 κουταλιά σούπας σκόνη κόλιαντρου
Θαλασσινό αλάτι
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξίδι από λικέρ
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση (2 φλιτζάνια)
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (1 φλιτζάνια)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο συν τα φύλλα για γαρνίρισμα
4 κουταλιές σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλα αυγά
1 1/4 κουταλιές γλυκού σπόροι chia
1/2 αβοκάντο σε κύβους

Πώς θα το φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα βάλε το σιτάρι, τη σκόνη κόλιαντρου και 1 κουταλιά γλυκού αλάτι. Σκέπασέ το με κρύο νερό (περίπου 3 φλιτζάνια) και άφησε να πάρει βράση. Σκέπασε, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά το κρεμμύδι, το ξίδι, αλάτι και άφησέ το για 5 λεπτά. Στράγγιξε το σιτάρι, αν έχει μείνει υγρό στην κατσαρόλα, και ανάμειξέ το στο μείγμα.
Πρόσθεσε τα ντοματίνια, το σέλερι, το κόλιαντρο και 3 κουταλιές σούπας λάδι και ανακάτεψε.
Χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά μέχρι να αφρίσουν. Πρόσθεσε τους σπόρους chia και ανακάτεψε.
Ζέστανε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το αβοκάντο και τσιγάρισέ το, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να πάρει χρώμα, για 2-3 λεπτά.
Ρίξε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά, κατέβασε τη θερμοκρασία και μαγείρεψέ τα ανακατεύοντας μέχρι να σφίξει το μείγμα, αλλά να είναι ακόμη κρεμώδες, για 1-2 λεπτά. Μοίρασε το σιτάρι στα πιάτα και βάλε από πάνω τα αβγά. Γάρνιρε με κόλιαντρο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize