Αρχική / NEWS VIDEOS / Σχεδόν στο απόλυτο 100% οι πληρότητες στο Ρέθυμνο – Δυναμική επιστροφή του εσωτερικού τουρισμού!

Σχεδόν στο απόλυτο 100% οι πληρότητες στο Ρέθυμνο – Δυναμική επιστροφή του εσωτερικού τουρισμού!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Βούλιαξε το Ρέθυμνο από τον τουρισμό, αφού το 2018, αποδεικνύεται ως πρώτη χρονιά μέσα στην κρίση που ο εσωτερικός τουρισμός κάνει δυναμική επαναφορά. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 100% παρόλο που σημαντικό τμήμα των επισκεπτών έχει στραφεί στη βραχυχρόνια μίσθωση. Σημαντικά είναι όμως πια τα προβλήματα στην καθημερινότητα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης.

Πατείς με, πατώ σε η παλιά πόλη του Ρεθύμνου και όχι μόνο από την αθρόα προσέλευση… τουριστών. Οι πληρότητες αγγίζουν το απόλυτο 100% μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αφού η αύξηση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια του νησιού, ξεπερνά το 10%, όμως σημαντικό τμήμα του τουριστικού ρεύματος έχει προτιμήσει τη διανομή σε σπίτια ιδιωτών, βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι πληρότητες θα είναι υψηλές και το δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη με την τουριστική περίοδο να ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη.

Είναι και η πρώτη χρονιά μέσα στην κρίση κατά την οποία ο εσωτερικός τουρισμός έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του, αφού η επιπλέον ναύλωση πλοίων εκατέρωθεν του Ρεθύμνου σε Σούδα και Ηράκλειο, προκάλεσε στο Ρέθυμνο τη δυναμική επαναφορά των Ελλήνων επισκεπτών που έδωσαν ξανά ζωή και στα χωριά του νομού.

Σημαντικά προβλήματα στην υδροδότηση έχουν σημειωθεί εξαιτίας της υπερβολικής ζήτησης σε συνδυασμό με τη λειψυδρία. Προβληματική είναι και η κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο στην πόλη όσο και στον ΒΟΑΚ, ενώ και η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι πια μια καθημερινή δοκιμασία.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο

Στις εκλογές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, που έγιναν στις 21-2-2019 με συμμετοχή 89 αντιπροσώπων από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize