Σχεδιάζουν πεζογέφυρα και “λίφτινγκ” σε πάρκο στα Χανιά

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στα Χανιά με εμφανείς φθορές σε κάθε γωνιά της τεράστιας έκτασης που καταλαμβάνει. Τα θεατράκια , η παιδική χαρά, οι χώροι πρασίνου ,έχουν χρόνια να δεχτούν παρεμβάσεις.

Φέτος γίνεται ένα πρώτο βήμα για να αποκτήσει ξανά ζωή το Πάρκο με την επαναλειτουργία του αναψυκτήριού στην ανατολική πλευρά. Στα σχέδια του δήμου είναι μια ριζική ανάπλαση που προτείνεται να γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σε συνάντηση του στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Οικονομίας κ.Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) του Υπουργείου Οικονομίας  κ. Νίκο Μαντζούφα, ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας παρέδωσε την προμελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία οκτώ νέων σχολικών μονάδων καθώς και για την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών να ενωθεί, πιθανών μέσω μιας πεζογέφυρας με το δημοτικό Κήπο Χανίων, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την περιοχή.

Το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών καλύπτει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, στο Δημοτικό Κήπο και το Ρολόι ,σε πλεονεκτική θέση.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize