Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι

Σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι

 

ΥΛΙΚΑ

320 γραμμάρια τόνο σε νερό, κονσέρβα
2 καρότα
50 γραμμάρια ελιές σε ροδέλες
50 γραμμάρια κάππαρη
3 φρέσκα κρεμμύδια
400 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι βρασμένο
400 γραμμάρια φακές βρασμένες
2 πιπεριές τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι δυόσμο
ξύσμα από 2 lime
100 γραμμάρια ντοματίνια
30 γραμμάρια τζίντζερ
αλάτι (προαιρετικά)
πιπέρι (προαιρετικά)
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Για το σερβίρισμα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο αφού τον έχουμε στραγγίξει καλά από το νερό του, και τον σπάμε με ένα πιρούνι.

Περνάμε τα καρότα από τον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι και τις φακές.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις πιπεριές τσίλι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά. Το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ξύσμα από τα lime, τα ντοματίνια κομμένα σε κομμάτια, το τζίντζερ τριμμένο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα βαλσάμικο.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, κρέμα βαλσάμικο και δυόσμο.

 

Βοηθός Δημοσιογράφου
Τελειόφοιτη Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών

Check Also

Baba Ganoush – Η πιο διάσημη μελιτζανοσαλάτα του κόσμου! – Λιβανέζικη συνταγή

argiro.gr Η πιο διάσημη μελιτζανοσαλάτα του κόσμου! Δοκιμάστε την, είναι τέλεια και πεντανόστιμη Υλικά  3-4 …

Σχόλια

Font Resize