Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / FreeTime / Saints & Outsiders – Έκθεση φωτογραφίας κοινωνικών προβληματισμών και αναφορών στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Saints & Outsiders – Έκθεση φωτογραφίας κοινωνικών προβληματισμών και αναφορών στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Saints & outsiders μια φωτογραφική έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών που πραγματεύεται τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν σε αντιπαραβολή με τους Αλβανούς Ρομά. Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου στο Σπίτι Πολιτισμού στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Πάνος Κέφαλος εκθέτει τις φωτογραφίες του στην αριστερή πλευρά, αυτή των Saints, των Αφγανών προσφύγων. Παρατήρησε το παιχνίδι των παιδιών στην πλατεία Βικτορίας, κέρδισε την εμπιστοσύνη των οικογενειών, μπήκε στα σπίτια τους και τους χώρους προσευχής τους και με βιωματικό τρόπο μάς απέδωσε στις φωτογραφίες του, σε άσπρο και μαύρο,  τις καταστάσεις που έζησε.

Ο Δημήτρης Ραπακούσης εκθέτει τις φωτογραφίες του στη δεξιά πλευρά, αυτή των outsiders, των Αλβανών Ρομά. Αφού κέρδισε και αυτός την εμπιστοσύνη τους, βίωσε τον τρόπο ζωής τους μακριά από το στίγμα που έχουμε συνηθίσει ως κοινωνία και απέδωσε έγχρωμες φωτογραφίες από την καθημερινότητά τους αποδεικνύοτας ότι δεν διαφέρουν και τόσο από την υπόλοιπη κοινωνία.

Την επιμέλεια της έκθεσης, έχει η Χριστίνα Καλλιγιάννη, αναδεικνύοντας το έργο δύο νέων φωτογράφων σε κοινωνικές ομάδες που είναι παρεξηγημένες.

Ο καλλιτέχνης φωτογράφος Δημήτρης Ραπακούσης

Ο καλλιτέχνης φωτογράφος Πάνος Κέφαλος

Η επιμελήτρια της έκθεσης Χριστίνα Καλλιγιάννη

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κρήτη: Βρέθηκαν μπροστά σε ένα … πτώμα!

cretalive.gr«Συναγερμός» στις Αρχές… Σε κατάσταση πλήρους ακαμψίας βρέθηκε το πτώμα ενός άνδρα σήμερα το πρωί …

Σχόλια