Αρχική / Travel / Η Ryanair έφυγε από τα Χανιά το χειμώνα εξαιτίας των υψηλών τελών της Fraport

Η Ryanair έφυγε από τα Χανιά το χειμώνα εξαιτίας των υψηλών τελών της Fraport

Ο David O’ Brien, ο οποίος παρουσίασε το θερινό πρόγραμμα της low cost αεροπορικής για το καλοκαίρι του 2018,  απέδωσε στα υψηλά τέλη το »κόψιμο» των δρομολογίων στα Χανιά φέτος το χειμώνα και στην αδυναμία προγραμματισμού αλλά και τα υψηλά τέλη τη μείωση κατά 43% της παρουσίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Σημειωτέον ότι για το χειμώνα του 2017 η εταιρεία μείωσε τη θέση της στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%.

«To αεροδρόμιο της Αθήνας κινητοποιήθηκε και η Ryanair ανταποκρίθηκε, ενώ η Fraport δεν κινητοποιήθηκε και αντίστοιχα έπραξε και η Ryanair»

Το μήνυμα αυτό θέλησε να περάσει ο κ. David O’ Brien, ο οποίος παρουσίασε το θερινό πρόγραμμα της low cost αεροπορικής για το καλοκαίρι του 2018 το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο από πλευράς προσφερόμενων δρομολογίων από την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος της Ryanair ανέφερε ότι αυξάνει την επόμενη χρονιά σε ποσοστό 13% την παρουσία της στην Ελλάδα- τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα- με 23 νέoυς προορισμούς, εκ των οποίων οι 13 θα αφορούν την Αθήνα, πέντε νέοι τη Θεσσαλονίκη κι από έναν επιπλέον προορισμό άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά (Κέρκυρα, κ.α.).

Ο κ. O’ Brien ανέφερε ότι η αύξηση στα δρομολόγια της Αθήνας οφείλεται «στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του Ελ. Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η Fraport αυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια» για να αποσαφηνιστεί ωστόσο αργότερα ότι η low cost αεροπορική αξιοποίησε για το πρόγραμμα του 2018 τα γενικότερα κίνητρα που δίνει το Ελ. Βενιζέλος σε όλες τις αεροπορικές για νέους προορισμούς και γεωγραφικές περιοχές, που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούνται.

Για το καλοκαίρι του 2018 η εταιρεία θα διαθέτει στην Αθήνα 193 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσθέτοντας 5ο αεροσκάφος στη βάση της Αθήνας (επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων) και συμβάλλοντας, με βάση τις εκτιμήσεις της, στη διακίνηση σχεδόν 3 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον επόμενο χρόνο και 5,9 εκατ. σε όλη την Ελλάδα.

Για το μείζον ζήτημα πανευρωπαϊκά με τις ακυρώσεις πτήσεων που επηρεάσαν χιλιάδες επιβάτες σε όλη την Ευρώπη, ο κ. O’ Brien υπερασπίστηκε την κίνηση της εταιρείας, θέτοντας ως προτεραιότητα την ακρίβεια των πτήσεων, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του ομίλου.

Συγκεκριμένα, το καλοκαιρινό πρόγραμμα Αθήνας της Ryanair για το 2018 περιλαμβάνει:

– 5ο αεροσκάφος στην βάση (συνολική επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων)

– 13 νέα δρομολόγια: Βίλνιους (2 εβδομαδιαίως), Βρόκλαου (2 εβδομαδιαίως), Γκντανσκ (2 εβδομαδιαίως), Ζέσουφ (1 εβδομαδιαίως), Κατοβίτσε (2 εβδομαδιαίως), Κρακοβία (2 εβδομαδιαίως), Λαπεενράντα (1 εβδομαδιαίως), Λοτζ (1 εβδομαδιαίως), Μέμμινγκεν, (2 εβδομαδιαίως), Μπάντεν Μπάντεν (2 εβδομαδιαίως), Μπιλούντ (1 εβδομαδιαίως), Πόζναν (2 εβδομαδιαίως) και Φρανκφούρτη (1 καθημερινώς)

– 31 δρομολόγια σε σύνολο, συνδέοντας έτσι την Αθήνα με 14 χώρες

– 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως

– 2,250 παράπλευρες θέσεις εργασίας

Το Ελληνικό επιβατικό κοινό και οι επισκέπτες, μπορούν να πραγματοποιήσουν από τώρα κρατήσεις για ταξίδια έως τον Οκτώβριο του 2018, με ακόμα χαμηλότερους ναύλους και περισσότερα ταξιδιωτικά προνόμια ενόψει του προγράμματος «Always Getting Better”, το οποίο συμπεριλαμβάνει:

– Μειωμένες χρεώσεις για παραδοτέες αποσκευές – μία τιμή των 25€ για κάθε αποσκευή των 20 κιλών

– Συνδεόμενες πτήσεις στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και στο Μιλάνο Μπέργκαμο

– Νέα συνεργασία με το Erasmus Network προσφέροντας εκπτώσεις και εξατομικευμένη πλατφόρμα κρατήσεων

– Σύστημα αναγνώρισης φωνής Alexa voice recognition για αναζήτηση πτήσεων και ξενοδοχείων στο Ryanair.com

Η low cost αεροπορική γιορτάζει την ανακοίνωση του νέου προγράμματος της Αθήνας για το 2018 απελευθερώνοντας νέα προσφορά με ναύλους των 14,99 ευρώ για ταξίδια έως τον Ιανουάριο, διαθέσιμη ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου.

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Ενισχύεται η Κρήτη με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα!

efsyn.gr Δύο ελικόπτερα τύπου «Καμόφ» τίθενται από σήμερα Δευτέρα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στην Κρήτη, προκειμένου …

Σχόλια

Font Resize