Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΥΖΙΝΑ / Ρεβύθια λεμονάτα με κίτρινη κολοκύθα από τα χεράκια της Άννας Τσουντάνη στο Ρέθυμνο

Ρεβύθια λεμονάτα με κίτρινη κολοκύθα από τα χεράκια της Άννας Τσουντάνη στο Ρέθυμνο

Ο καιρός στο Ρέθυμνο άρχισε να ψυχραίνει και αυτό κάνει τον περισσότερο κόσμο να επιθυμεί κάτι ζεστό. Η Άννα Τσουντάνη έδωσε τη λύση και ετοίμασε για τους αναγνώστες της CreteDoc ρεβύθια λεμονάτα με αγαπημένη κίτρινη κολοκύθα.

Ας απολαύσουμε αυτή την υπέροχη συνταγή!

 

Υλικά

1 κιλό ρεβύθια χοντρά
6 φέτες κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε μικρά κομμάτια (κύβους)
5-6 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε μικρά κομμάτια (κύβους)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
κάρυ
κόλιανδρο
χυμός από φρέσκα λεμόνια (περίπου 3-4)
αλάτι
κύμινο
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

 

Εκτελέση

Από το βράδυ βάζουμε τα Ρεβύθια στο νερό μέχρι το πρωί.
Τα πλένουμε πάρα πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βρασουν.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε πάρα πολύ καλά και λίγο μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, ώστε να τα αφήσουμε περίπου 1 ώρα.
tip! Στη μαγειρική πάντα υπολογίζουμε τον χρόνο ψησίματος που χρειάζεται κάθε υλικό ξεχωριστά ώστε να το προσθέσουμε την κατάλληλη χρονική στιγμή μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Έπειτα ρίχνουμε όλα υπόλοιπα υλικά  στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά  να ψηθούν πάρα πολύ καλά μέχρι να δέσει το φαγητό μας και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!

Check Also

Βελουτέ σούπα λαχανικών

www.argiro.gr Νόστιμη και θρεπτική σούπα λαχανικών βελουτέ, τόσο νόστιμη που θα σας γίνει συνήθεια Υλικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize