Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια

Ρεβιθοκεφτέδες με μυρωδικά και μπαχάρια. Συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες χωρίς πατάτα.

Υλικά 

2 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κουταλιά άνηθος, ψιλοκομμένος

λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)

2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

λίγο κόλιανδρο

1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο λάδι για τους κεφτέδες και αρκετό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

Ρίχνετε τα ρεβίθια στο πολυμίξερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν. Ανακατεύετε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιανδρο και κύμινο), το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε κατόπιν σε επίπεδους στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.

Check Also

Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

www.argiro.gr Noodles με γλυκόξινη σάλτσα, μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της ασιατικής κουζίνας! Αν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize