Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ζητούν ψήφισμα του ΔΣ – «Ανεπιθύμητη στην Κρήτη η Ελληνογερμανική συνέλευση»

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στις 14 /9/18 στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις που έγινε στη Βιάννο εκδόθηκε το εξής ομόφωνο ψήφισμα :

«Η Γενική Συνέλευση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στις εργασίες του απαιτούν ομόφωνα:

Από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου να ακυρώσουν την 8η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που προγραμματίζεται για τις αρχές Νοέμβρη στην Κρήτη.
Ζητάμε: Από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να μην προσχωρήσουν σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που συμψηφίζουν, υπονομεύουν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη.
Βιάννος 14/9/2018».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου επικροτεί και συνυπογράφει το Ψήφισμα αυτό.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένας θεσμός που μας ήρθε μαζί με τα μνημόνια. Επικαλείται ένα ανύπαρκτο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Ελλάδας ενώ στοχεύει ανάμεσα στ άλλα στην εδραίωση της αποικιοποίησης της χώρας και στην εξασφάλιση νέων πόρων από τον πλούτο της αποικίας για τους υπερχρεωμένους γερμανικούς Δήμους. Έχει έναν παραπλανητικό τίτλο γιατί δεν είναι καθόλου συνέλευση ούτε ελληνογερμανική.

Συνέλευση δεν είναι γιατί η συνέλευση είναι ένα ανοιχτό σώμα που λειτουργεί με διαφάνεια ενώ η συγκεκριμένη λειτουργεί πίσω από κατάκλειστες πόρτες και μια ελάχιστη περίληψη δημοσιεύει απ’ όσα διαδραματίστηκαν εκεί.

Ούτε ποιοι ελληνικοί Δήμοι έλαβαν μέρος ανακοινώνει ενώ τα δημοτικά συμβούλια συνήθως δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το τι έγινε, δεν διαμορφώνουν στα δικά τους πλαίσια προτάσεις, δεν γίνεται απολογισμός. Ελληνογερμανική είναι μόνο ως προς τη συμμετοχή. Η ατζέντα όμως δεν εκπορεύεται από τα μέλη ούτε από τις ανάγκες των ελληνικών Δήμων. Γερμανοί έχουν καθορίσει ποιές είναι οι ανάγκες αυτές σύμφωνα με τα δικά τους προϊόντα και υπηρεσίες που

θέλουν να προωθήσουν. Καμία ισότιμη συμμετοχή δεν υπάρχει.

Το ερωτηματολόγιο που υπέβαλε ο προηγούμενος επιτετραμμένος της συνέλευσης , μέλος της γερμανικής κυβέρνησης και υφυπουργός Ελλάδας (όπως στις παλιές αποικίες) για να καταγράψει τα περιουσιακά στοιχεία των ελληνικών Δήμων παραπέμπει σε άμεση γερμανική διοίκηση και βέβαια δεν θα ήταν δεκτό να γίνει κάτι αντίστοιχο από την Ελλάδα προς τους γερμανικούς Δήμους. Είναι ένας θεσμός αποικιοκρατικού τύπου με το περίβλημα της φιλίας, προσβλητικός για τον ελληνικό λαό και το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτικός κάνει μεγαλύτερη την ευθύνη για τους Δήμους που δέχονται την συμμετοχή.

Σ’ αυτό τον τόπο που βάφτηκε με τόσο αίμα των ανθρώπων που αντιστάθηκαν σ’ εκείνη την προηγούμενη βάρβαρη εισβολή είναι ντροπή οι σημερινοί απόγονοι να παραδόσουν την κυριαρχία αμαχητί επειδή τώρα η επέλαση δεν γίνεται με αλεξίπτωτα.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ρέθυμνο 3/10/2018

Οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι :

Α) Βουρβαχάκης Σταύρος του Στυλιανού

Β) Σταράκης Γεώργιος του Δημητρίου