Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Ξενώνες και νέες δομές για την εκπαίδευση – Αίτημα κατάρτισης ρυμοτομικού από τον δήμο

Ρέθυμνο – Ξενώνες και νέες δομές για την εκπαίδευση – Αίτημα κατάρτισης ρυμοτομικού από τον δήμο

Μία ρηξικέλευθη πρόταση θέτει στο τραπέζι του διαλόγου ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης για να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ρεθύμνου.

Ζητά την δυνατότητα κατάρτισης τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων από την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε να ανεγερθούν ξενώνες και εκπαιδευτικές υποδομές όλων των βαθμίδων.

Παράλληλα, ο δήμος σχεδιάζει την κατασκευή πειραματικών σχολείων και σχολικών μονάδων στα προάστια της πόλης.

Την πρόταση να μπορούν οι δήμοι να καταρτίσουν τοπικά ρυμοτομικά σχέδια, καταθέτει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σε μια προσπάθεια να μπορέσει ο δήμος να αμβλύνει το στεγαστικό πρόβλημα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των ασφυκτικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Το δημοτικό σύστημα του Ρεθύμνου διατίθεται να προχωρήσει σε ανέγερση ξενώνων, όπως και νέων υποδομών για το ΕΛΜΕΠΑ, όπως άλλωστε διαχρονικά έχει στηριχθεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση από τους Ρεθυμνιώτες.

Παράλληλα, προχωρά ο σχεδιασμός για πειραματικά σχολεία και μουσικό σχολείο στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου δίπλα στον οικισμό του Γάλλου, ώστε και οι φοιτητές να μπορούν ευκολότερα να ερευνούν την εκπαιδευτική κοινότητα και να εφαρμόζονται τα πιο σύγχρονα ακαδημαϊκά πρότυπα στην παιδεία.

Οι μελέτες επικαιροποιούνται με πόρους της περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, αναφορικά με τις σχολικές εγκαταστάσεις στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, θα επαναχτιστούν εκ βάθρων, αφού πρώτα κατεδαφιστούν, καθώς κρίνονται ακατάλληλες, ενώ παράλληλα, κλιμακώνονται οι διεργασίες για νέα σχολεία σε Άδελε και Ρουσσοσπίτι και με στόχο να αποκεντρώνεται η εκπαίδευση και οι υποδομές της από την πόλη που ασφυκτιά.

cretedoc.gr

Check Also

Ρέθυμνο – Προϋπολογισμός 193 χιλιάδες ευρώ για έργα συντήρησης, αποκατάστασης, συμπληρώσεων και εξωραϊσμού στο νέο δημοτικό νεκροταφείο

Τη σύμβαση του έργου για την εκτέλεση εργασιών συντηρήσεων, αποκαταστάσεων, συμπληρώσεων και εξωραϊσμού στο Νέο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize