Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Ξεκινά ο επανέλεγχος των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης

Ρέθυμνο – Ξεκινά ο επανέλεγχος των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει τους ωφελούμενους του Επιδόματος Στέγασης, ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στις 30 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος που εγκρίθηκαν το μήνα Μάρτιο.

  • Οι αιτήσεις που εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος θα ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμα μήνες, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) .

Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

  • Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά, λόγω λήξης περιόδου ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγής σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγής των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα.

Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019. Προσοχή: για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Κέντρου Κοινότητας είναι:

  • 2831 3 41261_ Κυριακή Πλοτνικώφ / Κοινωνική λειτουργός
  • 2831 3 41260_ Ολυμπία Βουρβαχάκη / Κοινωνική λειτουργός
  • 2831 3 41256_ Ελένη Λιάκου / Ψυχολόγος

Check Also

Ρέθυμνο – Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα CLLD / LEADER της τοπικής δράσης ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize