Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Τον Οκτώβρη θα έχει αποκατασταθεί η γέφυρα Σφακακίου – Σταυρωμένου

Ρέθυμνο – Τον Οκτώβρη θα έχει αποκατασταθεί η γέφυρα Σφακακίου – Σταυρωμένου

Τι κι αν έχουν περάσει 6 και πλέον μήνες, ουσιαστική παρέμβαση καμία, παρά μόνο τοποθέτηση προληπτικής σήμανσης και εμποδίων.

Η γέφυρα ανάμεσα σε Σφακάκι και Σταυρωμένο στέκεται κατά το ήμισυ, αφού το παλιό της τμήμα έχει καταρρεύσει, η γραφειοκρατία βαίνει προς ολοκλήρωση και στην καλύτερη περίπτωση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί τον Οκτώβριο.

Στον αέρα παραμένει η αποκατάσταση της παλιάς γέφυρας που ενώνει Σφακάκι και Σταυρωμένο, δύο πολυπληθή και τουριστικά προάστια της πόλης του Ρεθύμνου.

Παρότι από την πρώτη στιγμή μετά την θεομηνία του περασμένου Φλεβάρη διαπιστώθηκε το μέγεθος της καταστροφής και η ανάγκη για γρήγορη αποκατάσταση, η γραφειοκρατία έχει κρατήσει τις παρεμβάσεις στο σημείο μηδέν.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαφύλαξη των μνημείων τόσο με έδρα το Ηράκλειο για τα νεότερα μνημεία, όσο και με έδρα το Ρέθυμνο για τις αρχαιότητες, αλλά και σε ό,τι αφορά τους περιβαλλοντικούς όρους της σχεδιαζόμενης παρέμβασης, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά, οπότε και οι τελευταίοι σκόπελοι έχουν ξεπεραστεί.

Πριν χτυπήσει ωστόσο το πρώτο κουδούνι, σχεδιάζεται να τοποθετηθούν κολωνάκια στο πεζοδρόμιο, αφού η υποχώρηση της παλιάς γέφυρας, ωθεί τα αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο για να μπορέσουν να διασχίσουν τη… μισή πλέον γέφυρα, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση των μαθητών του Αρσάνειου γυμνασίου και λυκείου που παράκειται της γέφυρας.

Σε κάθε περίπτωση έχουν διασφαλιστεί οι πόροι, η δημοπράτηση αναμένεται να γίνει τέλη Σεπτέμβρη και μέσα στον Οκτώβρη να έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση.

cretedoc.gr

Check Also

Ρέθυμνο – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκίνησε η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize