Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Τον καθημερινό πόλεμο της ασφάλτου και τα ζητήματα παιδείας ανέδειξε η Τροχοπρόληψη

Ρέθυμνο – Τον καθημερινό πόλεμο της ασφάλτου και τα ζητήματα παιδείας ανέδειξε η Τροχοπρόληψη

Σημαντικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στο Ρέθυμνο και τον τρόπο πρόληψής τους ήρθαν στο φως χάρις την εσπερίδα της Τροχοπρόληψης Ρεθύμνου.

Έμπειροι ομιλητές από το υπουργείο μεταφορών, το ΕΚΑΒ και τοπικούς φορείς, παρουσίασαν τα δεδομένα, τονίζοντας την σημασία της σωστής παιδείας για να αλλάξει η κατάσταση.

“Παρών” μέσα από το έργο του και την παρακαταθήκη του ήταν και ο αείμνηστος διευθυντής του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Βουρβαχάκης, που έπεσε στο καθήκον και τόνιζε ότι τα τροχαία είναι μάστιγα για την Κρήτη.

Ρέθυμνο - Τον καθημερινό πόλεμο της ασφάλτου και τα ζητήματα παιδείας ανέδειξε η Τροχοπρόληψη
Watch this video on YouTube.

Συνεχίζει τον αγώνα της για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η Τροχοπρόληψη Ρεθύμνου, με στόχο να αλλάξει η παιδεία και η νοοτροπία όλων απέναντι στην οδήγηση.

Η εσπερίδα στο Σπίτι του Πολιτισμού, ανέδειξε τις παθογένειες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους, ενώ το πρωί μαθητές με βιωματικό τρόπο μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας e-drive academy, έμαθαν πως θα γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και οδηγοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Ρεθύμνου το 29% των τροχαίων σημειώνεται στον ΒΟΑΚ και το 71%, στο λοιπό οδικό δίκτυο.

Έναν καθημερινό πόλεμο στην άσφαλτο ζουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και πάντα ενθυμούμενοι τα λόγια του αείμνηστου διευθυντή του ΕΚΑΒ, που έπεσε στο καθήκον, Δημήτρη Βουρβαχάκη, ότι τα τροχαία, αποτελούν μια μάστιγα για την Κρήτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου υποδομών και μεταφορών, του Δήμου Ρεθύμνου (Πρωτοβουλίας CIVITAS Destinations), της Τροχαίας Ρεθύμνου και του ΕΚΑΒ Ρεθύμνου.

Η βελτίωση του οδοστρώματος, η κυκλοφοριακή αγωγή, η μείωση της αλόγιστης χρήσης αυτοκινήτου, σχέδια κινητικότητας σε 11 σχολεία και η στροφή στη βιώσιμη, αστική κινητικότητα είναι τρόποι που θα αυξήσουν την οδική ασφάλεια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize