Ρέθυμνο – Το Πειραματικό Λύκειο ως εξεταστικό κέντρο του Πανελλήνιου διαγωνισμού “Καγκουρό”

Διαγωνισμός Καγκουρό 2020

«Η Γιαγιά έδωσε στα πέντε εγγόνια της έξι πακέτα με μπισκότα για να τα μοιραστούν εξίσου. Τα πακέτα ήταν ολόιδια. Το κάθε εγγόνι πήρε από ένα πακέτο και 4 ακόμα μπισκότα. Πόσα μπισκότα έχει το κάθε πακέτο (Α. 20 Β. 24 Γ. 30 Δ. 40 Ε.60);»

Ο παραπάνω γρίφος είναι μία από τις τριάντα ερωτήσεις του περσινού διαγωνισμού Καγκουρό, για μαθητές επιπέδου Α και Β Γυμνασίου και είναι ενδεικτική του πνεύματος και της φιλοσοφίας του παγκόσμιου αυτού διαγωνισμού.

Μερικές μόνο πληροφορίες που μπορεί να αντλήσει κάποιος, από την ελληνική σελίδα του διαγωνισμού: http://www.kangaroo.gr παρουσιάζονται παρακάτω:

«Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων»

Το σχολείο μας Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια δράσεων που σχετίζονται με επίλυση γρίφων (όπως είναι η ερευνητική δημιουργική δραστηριότητα «Πειραματικοί Γρίφοι») έχει τη χαρά να αποτελεί εξεταστικό κέντρο του διαγωνισμού Καγκουρό, ο οποίος φέτος πραγματοποιείται πανελλαδικά το Σάββατο 21-3-2020, στις 9:00 π.μ.

Σας περιμένουμε λοιπόν, στις αίθουσες του σχολείου μας, στη διεύθυνση Μαρκέλου & Σάθα γωνία (παλιό πολυκλαδικό). Η είσοδος είναι από την πίσω μεριά του συγκροτήματος (παλαιοντολογικό μουσείο-Τεχνικό τμήμα ΟΤΕ). Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 90 λεπτά.

Αν και μπορείτε να έρθετε έκτακτα, την μέρα εκείνη, συνίσταται να κάνετε έγκαιρα εγγραφή (τουλάχιστον μία με δύο εβδομάδες πριν) ως το σχολείο μας να είναι έγκαιρα προετοιμασμένο και οργανωμένο. Για οποιαδήποτε απορία ή άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Παπαδάκη Εμμανουήλ, πρωινές ώρες στο τηλέφωνο του σχολείου: 2831023425 ή στα email του σχολείου: lykaei@sch.gr ή το προσωπικό του : manpap@sch.gr.

Με εκτίμηση

Ο υπεύθυνος του κέντρου εξέτασης

Παπαδάκης Μανόλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize