Ρέθυμνο: Θωρακίζεται το οδόστρωμα στη Σκαλέτα που είχε καταρρεύσει

Η νέα τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οι παρεμβάσεις θωράκισης του οδοστρώματος της Σκαλέτας Ρεθύμνου βρίσκονται  ακόμα σε εξέλιξη. Η σημαντική καθίζηση, μέχρι και κατάρρευση του οδοστρώματος που είχε υποστεί, αρκούσε για να κρατήσει επιχειρήσεις κλειστές από τον τρόμο μην χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους στην κυριολεξία.

Είναι μια τουριστική ζώνη που δέχεται 5.000 επισκέπτες στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί και πέρασμα για πρόσβαση στη θάλασσα. Σε φυσιολογικές συνθήκες καθημερινά περνούν τουριστικά λεωφορεία, πράγμα που φέτος έχει αποφευχθεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις θωράκισης.

Κάποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, λόγω του τεράστιου κινδύνου που φέρει σε επισκέπτες και ντόπιους πόσο μάλλον σε μικρά παιδιά.

Ιδιαίτερα τα βράδια, η κατάσταση δυσχεραίνεται λόγω ελλιπούς φωτισμού.

Αυτό προκαλούσε ένα μόνιμο φόβο σε ντόπιους και τουρίστες για τυχόν τραυματισμούς που θα μπορούσε να φέρει. Άλλωστε κατά καιρούς, επαναλαμβανόμενοι τουρίστες απαθανάτιζαν τον κατεστραμμένο δρόμο, με έκπληξη που δεν είχε επιδιορθωθεί ακόμη…

Πλέον, η αποκατάσταση του οδοστρώματος προχωρά, με την ελπίδα να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος που υπήρχε, σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize