Breaking News

Ρέθυμνο: Θερμό επεισόδιο στην κτηνιατρική υπηρεσία! – Πολίτης επιτέθηκε σε κτηνίατρο

Η κατάσταση στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου εξαιτίας της υποστελέχωσης και της συνεχιζόμενης «απαγόρευσης» των προσλήψεων έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Και ενώ τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με σοβαρότατες  ελλείψεις σε προσωπικό, δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση τους, ούτε καν προβλέπονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας οι απαιτούμενες οργανικές θέσεις ανά υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι καθημερινά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις με μη εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας.

Καταδικάζουμε περιστατικό λεκτικής βίας με απόπειρα χειροδικίας που συνέβη την Πέμπτη 17/8 στις 12.30μ.μ. στο Κτηνιατρικό Τμήμα   της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής από συμπολίτη μας, απευθυνόμενο σε κτηνίατρο υπάλληλο της υπηρεσίας, το οποίο κατέληξε σε υποβολή μήνυσης από την πλευρά του υπαλλήλου.

Επισημαίνουμε ότι αν και το Ρέθυμνο είναι η πλέον κτηνοτροφική Ενότητα της Περιφέρειας Κρήτης, το Κτηνιατρικό Τμήμα στελεχώνεται μόνον με 2 κτηνιάτρους, 1 υπάλληλο ΤΕ, 1 υπάλληλο ΥΕ και έναν διοικητικό υπάλληλο, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες  του Νομού.

Η υποστελέχωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας ξεκίνησε με την συνταξιοδότηση υπαλλήλων οι οποίοι ουδέποτε αναπληρώθηκαν. Η κατάσταση κάθε χρόνο επιδεινώνεται και έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο.

Ζητάμε:

α) την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας με κτηνιάτρους, τεχνολόγους και διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και

β) προσωρινή  αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Ρεθύμνου, μέχρι στελέχωσης του.

Σε διαφορετική περίπτωση οι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποχή διαμαρτυρίας με κάθε κόστος.

Με αφορμή το περιστατικό επίθεσης σε βάρος συναδέλφου-κτηνιάτρου της Π.Ε. Ρεθύμνης από επιχειρηματία, η ΠΟΓΕΔΥ και η ΠΕΚΔΥ:

Καταγγέλλουν την αήθη και απαράδεκτη επίθεση του επιχειρηματία εναντίον της συναδέλφου μας στην Π.Ε. Ρεθύμνης, και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του από τη Δικαιοσύνη.

Επισημαίνουν για πολλοστή φορά την απαράδεκτη στάση της Πολιτείας, η οποία με τη δραματική υποστελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών (οι οποίες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λειτουργίας τους), και την απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στους δημόσιους λειτουργούς που ως ζωντανές επιστημονικές δυνάμεις υπηρετούν τους πολίτες και την κοινωνία, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους και συντελεί στην ουσιαστική διάλυση της Δημόσιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Η παραπάνω δραματική κατάσταση επιδεινώνεται επιπλέον με την ψήφιση σειράς νομοθετημάτων για τη «μείωση της γραφειοκρατίας» τα οποία υποβαθμίζουν το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, δυσχεραίνοντας το έργο τους και δεν συνάδουν με την ισχύουσα Ενωσιακή Νομοθεσία (Κανονισμοί – Οδηγίες Ε.Ε.).

Τα προαναφερόμενα δημιουργούν το υπόβαθρο για να απειλεί και να επιτίθεται στους υπαλλήλους όποιος κρίνει ότι δεν τον εξυπηρετεί η άσκηση του λειτουργήματος τους, απαιτώντας παράτυπες και παράνομες διαδικασίες.

Ζητούν την άμεση στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με την κάλυψη σε πρώτη φάση, των κενών οργανικών θέσεων.

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι δεν θα ανεχθούν απαξιωτικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις σε βάρος των μελών τους και θα προασπίσουν τα συμφέροντα αυτών με κάθε νόμιμο τρόπο.

φωτό αρχείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize