Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Θα μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του επαγγέλματος στις πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές εκφάνσεις του

Ρέθυμνο – Θα μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του επαγγέλματος στις πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές εκφάνσεις του

Με επιτυχία φιλοξενήθηκε στο Ρέθυμνο, ημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ, με θέμα τους κανονισμούς τεχνολογίας σκυροδέματος.

Οι μαθητές επιμορφώθηκαν από ειδήμονες, στις νεότερες εξελίξεις γύρω από τον κόσμο των κατασκευών που γνωρίζει σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές.

Η εκδήλωση ήταν με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και μεταξύ άλλων στόχευε στο να συνδεθεί η σχολική, εκπαιδευτική διαδικασία με την πράξη στην αγορά εργασίας.

Σημαντική επιμόρφωση στους μαθητές και όχι μόνο σε ημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου
Watch this video on YouTube.

Στον κανονισμό τεχνολογίας σκυροδέματος, επιμορφώθηκαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου σε εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Όπως τόνισε ο κεντρικός ομιλητής, Νίκος Μαρσέλλος, γνωστός για την συμβολή του στους Κανονισμούς Τεχνολογίας Σκυροδέματος, με αυτά τα σεμινάρια οι μαθητές του ΕΠΑΛ θα μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του επαγγέλματος στις πιο δημιουργικές και αποτελεσματικές εκφάνσεις του.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που φέρνουν τους μαθητές της τεχνικής εκπαίδευσης πιο κοντά στην πράξη, συνδέοντας το σχολείο και την αγορά εργασίας, με τρόπο που θα βοηθήσει τους μαθητές στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, Ευαγγελία Σειραγάκη, οι σχετικές ημερίδες θα συνεχιστούν, με στόχο το Ρέθυμνο να βρεθεί στο επίκεντρο και του τεχνικού κόσμου, με τους μαθητές και τον εκπρόσωπό τους, Στέλιο Θεοδωράτο, να ευχαριστούν για την άρτια επιμόρφωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντείνονται οι προσπάθειες, ώστε ο οπλισμός των κτιρίων από τον σημερινό επίσημο χρόνο ζωής των 50 ετών, να αυξηθεί στα 70 με 80 χρόνια, με την χρήση νέας τεχνολογίας και βελτιωμένων προδιαγραφών σκυροδέματος που θα αποδίδει καλύτερα, με μικρή ωστόσο, οικονομική επιβάρυνση.

cretedoc.gr

Όπως σημειώνουν και οι διοργανωτές:

Η 1η Ημερίδα του “Ρέθυμνο -Τεχνική Πρωτεύουσα Κρήτης” ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

4.png

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στο “Σπίτι του Πολιτισμού” στο Ρέθυμνο, ημερίδα με θέμα «Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση αρωγός στην εφαρμογή των κανονισμών -- Κανονισμός Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016», στο πλαίσιο του νέου θεσμού “Ῥέθυμνο -Τεχνική Πρωτεύουσα Κρήτης” που εγκαινιάστηκε εκείνη την ημέρα.

3.png

Την ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε ο Τομέας Δομικών Έργων , Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ρεθύμνου. Είχε την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕΚΕΣ), τελούσε υπό την αιγίδα και την χορηγία του Δήμου Ρεθύμνου και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

5.png

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Μαρσέλλος Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός, Msc, Ειδικός Εμπειρογνώμονας για το Σκυρόδεμα και Μέλος των Επιτροπών Σύνταξης ΚΤΣ-97 και ΚΤΣ-2016. Ο κ. Μαρσέλλος παρουσίασε τον νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016 σε πλήθος Πολιτικών Μηχανικών των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, Πολιτικών Μηχανικών Τεχνικών Υπηρεσιών, στελέχη μεγάλων εταιρειών παραγωγής σκυροδέματος, καθώς και σε μαθητές και καθηγητές του αντίστοιχου Τομέα από το ΕΠΑ.Λ. Χανίων και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου.

1.png

Οι μαθητές του Τομέα Δομικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. / Ε.Κ. Ρεθύμνου μέσω της καθηγήτριά τους κ. Λεουνάκη Ελένης παρουσίασαν στο κοινό την διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκησεων τους σε σχέση με το σκυρόδεμα και δήλωσαν έτοιμοι για την επαγγελματική τους πορεία στο χώρο των κατασκευών. Η κ. Λεουνάκη τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο εξοπλισμός των εργαστηρίων για την διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων, ώστε οι απόφοιτοι της αντίστοιχης ειδικότητας να είναι όντως καταρτισμένοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους, εφαρμόζοντας κανονισμούς και πρότυπα, βάζοντας έτσι το λιθαράκι τους στην ορθή εφαρμογή των τεχνικών μελετών. Τόνισε, επίσης, ότι οι απόφοιτοι του Τομέα Δομικών έργων από τα Επαγγελματικά λύκεια είναι οι πλέον καταρτισμένοι ως τεχνίτες, εργοδηγοί, εργαστηριακοί και γενικότερα υπάλληλοι των κατασκευών, αν θέλουμε καλύτερες κατασκευές στην Ελλάδα.

2.png

Ο κ. Μαλάς Άγγελος,Αντιδήμαρχος Χωροταξικών Θεμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Ρεθύμνου, στον σύντομο χαιρετισμό του, συγχάρηκε το 1ο ΕΠΑ.Λ/Ε.Κ. για την πρωτοβουλία του αυτή και τόνισε, ως Πολιτικός Μηχανικός ο ίδιος, την ανάγκη για ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς καθώς και την σημασία της ουσιαστικής τους εφαρμογής στις κατασκευές.

Η κ. Βιδάκη Ειρήνη, Οργανωτική Συντονίστρια ΠΕΚΕΣ Κρήτης (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού), δήλωσε την μεγάλη της χαρά για την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που κάνουν το άνοιγμα στην κοινωνία και φέρνουν κοντά το σχολείο με την αγορά εργασίας. Τόνισε δε, ότι δεν έχει γίνει ποτέ κάτι αντίστοιχο πανελλαδικά και συνεχάρει τους μαθητές για την άψογη διοργάνωση της ημερίδα.

Τέλος ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου χαιρέτισε την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για αυτό.

6.png

Ο Τομέας Δομικών έργων του σχολείου έχει προγραμματίσει ήδη τις δύο επόμενες επιμορφωτικές ημερίδες για την νέα σχολική χρονιά μέσω του θεσμού αυτού. Όλοι οι συντελεστές διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή η οποία έχει να προσφέρει στον τεχνικό κόσμο της Κρήτης και στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize