Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: Θα μας αλλάξουν τα φώτα με δάνειο 4 εκατομμυρίων που θα αποπληρώνεται από την εξοικονόμηση ενέργειας!

Ρέθυμνο: Θα μας αλλάξουν τα φώτα με δάνειο 4 εκατομμυρίων που θα αποπληρώνεται από την εξοικονόμηση ενέργειας!

Ένα φιλόδοξο σχέδιο αντικατάστασης των δημόσιων λαμπτήρων και κάποιων εκ των φωτιστικών σωμάτων, έχει στα σκαριά ο δήμος Ρεθύμνου με δανειοδότηση από ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δόσεις του δανείου θα αποπληρώνονται από την εξοικονόμηση πόρων μέσω των λαμπτήρων νέας τεχνολογίας που θα εγκατασταθούν.

Με 4 εκατομμύρια ευρώ, δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων σε συνεργασία με την ΕκΤ, ο δήμος Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα αντικατάστασης λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε 7.000 περίπου ανέρχονται τα φωτιστικά σώματα που διαχειρίζεται ο δήμος Ρεθύμνου με τον εργολάβο που θα αναλάβει το έργο να είναι υπεύθυνος και για τη συντήρηση του δικτύου, ενώ το δάνειο θα αποπληρώνεται από την εξοικονόμηση πόρων.

Ο δήμος Ρεθύμνου φιλοδοξεί σταδιακά με ιδίους πόρους να επεκτείνει και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και στην ενδοχώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize