Ρέθυμνο – «Τα άτομα με αναπηρία βγαίνουν στο προσκήνιο και διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή με αξιοπρέπεια» – «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς»

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου ενόψει της Εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία.

Λίγες ημέρες έμειναν πριν από τα τρία μεγάλα παν αναπηρικά συλλαλητήρια τα οποία διοργανώνει η Εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Ε.Σ.Α.με Α.και οι φορείς μέλη της και συγκεκριμένα:

Στη 1 Δεκέμβρη από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στις 2 Δεκεμβρίου από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 3 Δεκεμβρίου από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Αγωνιζόμαστε για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και συντομευμένων πολιτικών με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών μας. Ολοι γνωρίζουν ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας συγκροτούμε μια από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Ενόψει του παγκρήτιου αναπηρικού συλλαλητηρίου οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία και των γονιών τους θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 12 π.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρεθύμνης.Την ίδια ημέρα θα δοθεί παρόμοια συνέντευξη σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Τα άτομα με αναπηρία βγαίνουν στο προσκήνιο και διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize