Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Σύντομα το ΕΛΜΕΠΑ θα απονέμει τίτλους διδακτορικών σπουδών

Ρέθυμνο – Σύντομα το ΕΛΜΕΠΑ θα απονέμει τίτλους διδακτορικών σπουδών

Ένα βήμα πριν την ικανότητα έκδοσης διδακτορικών τίτλων σπουδών βρίσκεται το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, εν αναμονή της δημοσίευσης του σχετικού ΦΕΚ.

Την ίδια ώρα, σε εκδήλωση στο δημαρχείο Ρεθύμνου, παρουσιάστηκαν τα 11 τμήματα του νεότερου ελληνικού πανεπιστημίου που αναπτύσσει τη δραστηριότητά του σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) άνοιξε τις πόρτες του και στο Ρέθυμνο, στο μητροπολιτικό δημαρχείο σε μια εκδήλωση για να υποδεχθεί την κοινωνία της Κρήτης και ειδικά τους μαθητές λυκείου του νησιού.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 Ακαδημαϊκά Τμήματα του νεότερου Ελληνικού Πανεπιστημίου, 24ου στη σειρά ίδρυσης, τα αντικείμενα που αυτά θεραπεύουν, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για συνέχιση των σπουδών.

Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, σημείωσε ότι στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο η λανθασμένη επιλογή τμήματος σπουδών, ωστόσο η χώρα παρέχει αξιόλογες βασικές σπουδές. Δεσμεύθηκε ότι η αυτοδιοίκηση θα είναι στο πλευρό του νέου πανεπιστημίου, όπως ήδη πράττει ο δήμος για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που φιλοξενεί.

Ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο τα 11 τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ, τα οποία θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2019 σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Ο αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Νεκτάριος Παπαδογιάννης, σημείωσε ότι εντός των ημερών, θα δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ κι έτσι το ΕΛΜΕΠΑ θα χορηγεί στο εξής και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize