Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Συνθήκες γαλέρας με το καλημέρα της τουριστικής σεζόν

Ρέθυμνο – Συνθήκες γαλέρας με το καλημέρα της τουριστικής σεζόν

Συνθήκες γαλέρας επικρατούν στους χώρους εργασίας στο Ρέθυμνο. Καθημερινά τα συνδικάτα των εργαζομένων δέχονται καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες επιχειρηματιών που καταπατούν τα ήδη βεβαρημένα από την κρίση, δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι υποσχέσεις για πρόσληψη προσωπικού στο τοπικό γραφείο του σώματος επιθεωρητών εργασίας, έχουν μείνει χωρίς αντίκρυσμα.

Εντός των ημερών ωστόσο, ξεκινούν οι έλεγχοι από σχετικά κλιμάκια που θα κατέλθουν στο Ρέθυμνο, από την Αθήνα.

Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο Ρέθυμνο με το “καλημέρα” της νέας τουριστικής περιόδου.

Οι καταγγελίες είναι καθημερινές για αδήλωτη εργασία, απλήρωτη υπερεργασία, συνθήκες φόβου υπό τις οποίες οι εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις για χρήματα λιγότερα όσων προβλέπει η συλλογική σύμβαση, όπως και για εργασία παραπάνω ημερών από τις νόμιμες.

Το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου και ο σύλλογος ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλούν τους εργαζομένους να προχωρούν ακόμα και σε τηλεφωνικές, ανώνυμες καταγγελίες, αρκεί να αναφέρεται το είδος της παρανομίας και η επιχείρηση στην οποία αυτή σημειώνεται για να μπορούν να αναλάβουν δράση και να μπει μια τάξη στις απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές στην τοπική αγορά εργασίας.

Την ίδια ώρα, το σώμα επιθεωρητών εργασίας στο Ρέθυμνο είναι στελεχωμένο με μόλις δύο επιθεωρήτριες και έναν οδηγό με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά ανέφικτο να ελεγχθεί η αγορά εργασίας.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι σε συνεργασία και με ειδικά κλιμάκια που θα βρεθούν στο Ρέθυμνο, από την Αθήνα, ενώ έχουν γίνει εξαγγελίες για πρόσληψη δύο με τριών ατόμων στην υποστελεχωμένη υπηρεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize