Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φορέων, συλλογικοτήτων και απλού κόσμου

Ρέθυμνο – Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φορέων, συλλογικοτήτων και απλού κόσμου

Βρίσκονται κοντά στον συνάνθρωπο, χωρίς διακρίσεις, εθελοντικά και καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Ένα παραπάνω, τώρα το καλοκαίρι, οι Δότες Ζωής στο Ρέθυμνο, απέδειξαν ότι με την εθελοντική αιμοδοσία, φροντίζουν να εξασφαλίζουν την επάρκεια σε αίμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και το μοναδικό νοσηλευτικό της ίδρυμα.

Οι σταθερές ανάγκες σε αίμα για αίμα σε ασθενείς, σε συνδυασμό με τα αυξημένα τροχαία και τον τουρισμό, δεν αφήνουν εξάλλου, διαφορετικά περιθώρια.

Το Ρέθυμνο και οι Ρεθεμνιώτες απέδειξαν ότι… «είναι εκεί» στη δύσκολη και όχι μόνο στιγμή, του ντόπιου συνανθρώπου, του επισκέπτη, όποιου έχει ανάγκη από μια χείρα βοηθείας στην κυριολεξία για να σταθεί στη ζωή.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση φορέων, συλλογικοτήτων και απλού κόσμου που βρέθηκε στο μητροπολιτικό δημαρχείο για να δώσει λίγο αίμα για τον συνάνθρωπο.

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν ανάγκες σε αίμα στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, πόσω μάλλον το καλοκαίρι που με τον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται και με την μάστιγα των τροχαίων να μην αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το πόσο σημαντικό είναι, ένας άνθρωπος με τη δωρεά μιας φιάλης αίματος, να βοηθήσει ακόμα και τρεις συνανθρώπους του στη δύσκολη στιγμή.

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ρεθύμνου, Δότες Ζωής, στα 5 χρόνια ζωής του, αριθμεί 75 ενεργά, εγγεγραμμένα μέλη και ακόμα πιο πολλούς φίλους που με κάθε αφορμή, δίνουν απλόχερα, ζωή στον συνάνθρωπο.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του και ο σύλλογος Δότες Ζωής:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του συλλόγου Δότες Ζωής, αυτές τις ημέρες.

Μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΠΟΣΕΑ που έγινε το διήμερο 8/9 Ιουνίου στο Υπουργείο Υγείας ,όπου εκλέχθηκε νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Αντιπροσωπεία βρέθηκε στην εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου »Κωστάκης Μεσογίτης», στην Μεταμόρφωση Αττικής,όπου τίμησαν την μνήμη της Ελεάννας Ναβροζίδη.

Στης 14 Ιουνίου,στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη,’εγινε εθελοντική αιμοδοσία-γιορτή στο δημαρχείο Ρεθύμνου,τιμώντας τον εθελοντή αιμοδότη και ενημερώνοντας τον κόσμο.Πλήθος κόσμου,μέλη και φίλοι του συλλόγου γιόρτασαν μαζί,προσφέροντας ότι πιο πολύτιμο δώρο μπορούσαν,ζωή από το αίμα τους,στον άγνωστο συνάνθρωπό τους.

Επί της ευκαιρίας ,οι Δότες Ζωής θέλουν να ευχαριστήσουν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,για την στήριξη,τον Δήμο Ρεθύμνου,για την φιλοξενία,το νοσοκομείο Ρεθύμνου και ιδιαίτερα το τμήμα αιμοδοσίας για την άριστη συνεργασία,το προσωπικό του ΕΚΑΒ,την οικογένεια της καφετέριας Barrio, για την συμμετοχή με πολυάριθμους αιμοδότες,τον ΟΚΑ Πρέβελη για την πολύτιμη βοήθεια,τον Fly fm και τον Περικλή Ροδουσάκη, για την ηχητική κάλυψη και όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την βοήθειά τους και για το βήμα που μας έδωσαν ώστε να γίνουν γνωστές οι δράσεις μας.Επίσης όλους τους φορείς και τους συλλόγους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ξεχωριστή αναφορά για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε, στον σύνδεσμο κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου,μέλη του οποίου αιμοδότησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας.

Στην διάρκεια της ημέρας και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων,βγήκε στον αέρα το βίντεο με τίτλο »Το αίμα ενώνει ψυχές».Ένα βίντεο του βραβευμένου μικρού σκηνοθέτη,και μελλοντικού Δότη Ζωής,Γιώργου Λελεδάκη,που με την βοήθεια των Playmobil ,προσπαθεί να περάσει πολλαπλά μηνύματα.Το βίντεο χαίρει ευρείας αποδοχής και έχει αποσπάσει πλήθος θετικών κριτικών,τον λίγο καιρό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο,κάνοντάς μας να κοιτάζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ο κύκλος των δράσεων συνεχίστηκε με την εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργανώθηκε στην Ασή Γωνιά,με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασηγωνιωτών, την Κυριακή 16 Ιουνίου.Μια αιμοδοσία-συνεργασία που αποτελεί πλέον θεσμό.

Οι δράσεις του συλλόγου Δότες Ζωής συνεχίζονται και μην ξεχνάμε… Γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες… γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι… γινόμαστε δότες ζωής!!

Check Also

Ρέθυμνο – Επιστροφή στον χάρτη της ακτοπλοΐας! – Ξεκινούν τα δρομολόγια για Πειραιά!

Έγινε το δοκιμαστικό πλου και ξεκινούν τα δρομολόγια! – Άνοιξε η ιστοσελίδα της εταιρείας H …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize