Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Συγκινημένος ο π. Νικόλαος Ρουσσάκης για την τιμή στο πρόσωπό του στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου

Ρέθυμνο – Συγκινημένος ο π. Νικόλαος Ρουσσάκης για την τιμή στο πρόσωπό του στον Άγιο Μάμα Μυλοποτάμου

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μάμαντος στο ομώνυμο χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου. Μετά την περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, αλλά και αποκάλυψη της πλάκας ονοματοδοσίας σε πλατεία, του ονόματος του πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Ρουσσάκη ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε στην ενορία του χωριού.

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τίμησαν την μνήμη του Αγίου Μάμαντος στο ομώνυμο χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου με Θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας του Αγίου Μάμαντος στα σοκάκια του χωριού.

Στην πλατεία δίπλα από την εκκλησία του προστάτη του χωριού, δόθηκε το όνομα του πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Ρουσσάκη που υπηρέτησε για δεκαετίες ως ιερέας στο χωριό.Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, τόνισε τη σημασία του έργου του πατέρα Νικολάου Ρουσσάκη, όχι μόνο ως ιερέα, αλλά και ως οικογενειάρχη και μέλους αυτής της τοπικής κοινωνίας με τα τόσο ευαίσθητα δεδομένα.

Συγκινημένος ο ίδιος ο ιερέας, αλλά και οι αρχές του τόπου κατέθεσαν στεφάνια στους ήρωες πεσόντες και ακολούθησε η αποκάλυψη της πλάκας ονοματοδοσίας της πλατείας στο όνομα του τιμώμενου ιερέα. Ο αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Μάμαντος, Μιχάλης Σαρρής, ως οικοδεσπότης, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την τιμή στο χωριό.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Το Ρέθυμνο ανάμεσα στα 10 ξενοδοχεία της Κρήτης στη λίστα των trivago Awards 2019 με τα 60 καλύτερα!

Έξι ελληνικά ξενοδοχεία, ανάμεσά τους και ένα στο Ζαρό, είναι ανάμεσα στους νικητές των trivago …

Σχόλια

Font Resize