Αρχική / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Στους 4 βαθμούς το θερμόμετρο – Αναμένεται χιονόπτωση μέσα στην πόλη

Ρέθυμνο – Στους 4 βαθμούς το θερμόμετρο – Αναμένεται χιονόπτωση μέσα στην πόλη

Χιόνια από τα 100 μέτρα υψόμετρο στην Κρήτη!

Ψυχρές ημέρες για το Ρέθυμνο, έπειτα από την πτώση της θερμοκρασίας. Το βράδυ της Δευτέρας θα πέσει η θερμοκρασία στους 4 βαθμούς Κελσίου μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου, ενώ την Τρίτη 8 Ιανουαρίου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, αφού αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της Κρήτης.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε ότι οι προγνώσεις αναφέρονται σε χιονόπτωση και όχι σε χιονόστρωση στα πεδινά της Κρήτης, όμως η αίσθηση του ψύχους στο Ρέθυμνο, μέσα στην πόλη θα είναι στους 2 βαθμούς Κελσίου!

Ο χειμώνας έκανε αισθητή την παρουσία του στο «πετσί» των κατοίκων της πόλης και μάλιστα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις αναμένεται ακόμα περισσότερο κρύο!

Σταδιακά αποχώρησε η κακοκαιρία «Σοφία» με τους δρόμους του Ρεθύμνου να έχουν παραμείνει υγροί από τις βροχές, ενώ ο «Τηλέμαχος» έφερε μέχρι και το χαλάζι μέσα στην πόλη και κεραυνούς που στιγμιαία διέκοψαν την ηλεκτροδότηση.

Παρόλο που ο καιρός μας «δείχνει τα δόντια του» για τα καλά με παγωνιά και χαμηλό βαρομετρικό, συνδυάστηκε με ένα όμορφο ουράνιο τόξο το απόγευμα των Θεοφανείων.

Οι παλιοί, ωστόσο μας εξηγούν ότι εμφανίζεται ουράνιο τόξο χαμηλά στον ορίζοντα, έπεται και συνέχεια της κακοκαιρίας, όπως και επαληθεύτηκαν!

Με αυτό τον τρόπο χαμογελάσαμε και πήραμε κουράγιο για την επόμενη κακοκαιρία που από ό,τι αναφέρουν οι προγνώσεις θα είναι ακόμη πιο δυνατή.

Σε γενικές γραμμές αν και είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι από τις καιρικές προγνώσεις, μια πόλη σαν το Ρέθυμνο περιέρχεται σε τελείως διαφορετικό σκηνικό το χειμώνα σε σχέση με τις μέρες καλοκαιρίας.

Άρα, οι επόμενες μέρες θα βρουν τους κάτοικους του Ρεθύμνου στα πιο ζεστά σημεία που μπορεί να φανταστεί κάποιος και η συμβουλή μου είναι να είναι… με παρέα, που αυξάνει τη ζέστη!

Check Also

Μιχάλης Τσιγδινός – «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και οι παράγοντες του Ελληνικού ξεσηκωμού»

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και οι παράγοντες του Ελληνικού ξεσηκωμού Του Μιχάλη Τσιγδινού* …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize