Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Στο ναδίρ οι εισπράξεις του χειμώνα και χαμηλές οι Πασχαλιάτικες προσδοκίες

Ρέθυμνο – Στο ναδίρ οι εισπράξεις του χειμώνα και χαμηλές οι Πασχαλιάτικες προσδοκίες

Μικρό καλάθι κρατούν οι έμποροι του Ρεθύμνου που θεωρούν ότι ήδη προδιαγράφεται μια δύσκολη πασχαλινή περίοδος που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα κινηθεί στα περσινά, χαμηλά επίπεδα.

Οι εισπράξεις του χειμώνα ήταν στο ναδίρ, το Πάσχα των καθολικών δεν απέφερε κάτι με τους εμπόρους να τηρούν στάση αναμονής για κάτι καλύτερο από το ορθόδοξο Πάσχα, εάν υπάρξει κάποιο ισχνό περίσσευμα στις τσέπες των καταναλωτών.

Κάθε χρόνο και χειρότερα τα οικονομικά των εμπόρων του Ρεθύμνου. Μετά από τον πιο δύσκολο χειμώνα εδώ και δεκαετίες, τώρα ούτε καν η πασχαλινή περίοδος δεν προδιαγράφεται λαμπρή για τις τσέπες τις τοπικής οικονομίας.

Τα είδη για τα εορταστικά τραπέζια θα έχουν την τιμητική τους, όπως και αυτά για τα παιδιά, από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και αν περισσέψει κάτι θα διατεθεί σε ρούχα και υποδήματα.

Ούτε το καθολικό Πάσχα έσωσε την παρτίδα για τους εμπόρους που δεν είδαν τουρίστες να πραγματοποιούν αγορές. Τηρούν στάση αναμονής για κάτι καλύτερο στο ορθόδοξο Πάσχα, χωρίς να τρέφουν όμως ψευδαισθήσεις.

Πάντως τα παιδιά δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμησή τους στις λαμπάδες με τα παιχνίδια, με τους γονείς και τους νονούς μάταια να προσπαθούν για τις πιο παραδοσιακές και χειροποίητες λαμπάδες των ελληνικών βιοτεχνιών, κάτι που επηρεάζει αρνητικά και τους καταστηματάρχες.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

 

Check Also

Ρέθυμνο – Εθιμοτυπική επίσκεψη νέου και απερχόμενου Διευθυντή Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου στην Αντιπεριφερειάρχη

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο νέος Διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize