Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Στο μείον 10% Γερμανία και Βρετανία στις προκρατήσεις για Κρήτη, στο συν 35% προς Τουρκία – Το πρόβλημα και οι λύσεις

Ρέθυμνο – Στο μείον 10% Γερμανία και Βρετανία στις προκρατήσεις για Κρήτη, στο συν 35% προς Τουρκία – Το πρόβλημα και οι λύσεις

Μετά την περασμένη χρονιά ρεκόρ, η τουριστική περίοδος του 2019 ξεκινά στα τέλη Μάρτη με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και με μικρότερο καλάθι στις προκρατήσεις.

Η Βρετανία και η Γερμανία, οι δύο βασικές δεξαμενές τουρισμού στην Κρήτη, στρέφονται προς Τουρκία μετά από χρόνια, εκεί, ύφεσης.

Οι τουριστικοί παράγοντες του Ρεθύμνου προειδοποιούν και δίνουν λύσεις, γιατί το 2019 θα είναι μια οριακά καλή χρονιά, όχι όμως και το 2020, εάν δεν αλλάξουν τώρα δραστικά κάποια πράγματα.

Στο μείον 10% Γερμανία και Βρετανία στις προκρατήσεις για Κρήτη, στο συν 35% προς Τουρκία.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, να στρέφει το μαζικό τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία.

Οι τουριστικοί πράκτορες του Ρεθύμνου, Στράτος Μπερέτης και Μανώλης Χλιαουτάκης, τονίζουν ότι αυτή η νέα κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, πρέπει να βρει τη σωστή απάντηση από τους ιθύνοντες στην Κρήτη με ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική για να μην οδηγηθεί σε βατερλό ο κλάδος σε βάθος χρόνου.

Οι  tour operators πρέπει να δελεαστούν για να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά της Κρήτης, με τους τουριστικούς πράκτορες να εισηγούνται την επιδότηση πτήσεων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για να ενισχυθεί η προσέλευση στα άκρα της σεζόν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι αφενός λοιπόν, η πολιτική αστάθεια του Brexit και η υποτίμηση της βρετανικής λίρας και αφετέρου το γεγονός, ότι τους Βρετανούς, ακολουθούν και οι Γερμανοί προς την φθηνή Τουρκία και όχι μόνο…

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize