Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – Στο φουλ οι μηχανές! – Ιούνιο του 2019 παραδίδεται η νέα πλατεία στην Καλλιθέα

Ρέθυμνο – Στο φουλ οι μηχανές! – Ιούνιο του 2019 παραδίδεται η νέα πλατεία στην Καλλιθέα

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Καλλιθέα Ρεθύμνου.

Μια ανάπλαση βιοκλιματικών προδιαγραφών που θα γίνει προσπάθεια να παραδοθεί στο κοινό πριν τον συμβατικό χρόνο, στις αρχές της νέας τουριστικής περιόδου.

Προβλέπεται η χωροθέτηση πλατείας, παιδικής χαράς και χώρου στάθμευσης σε ένα από τα πιο πολύβουα και πυκνοκατοικημένα σημεία του Ρεθύμνου.

Στο φουλ οι μηχανές στην ανάπλαση της πλατείας Άι Γιώργη του Πεταλιώτη στην συνοικία της Καλλιθέας Ρεθύμνου. Με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, η περιοχή θα αλλάξει ριζικά πρόσωπο και θα αποδοθεί στον ντόπιο και επισκέπτη πεζό με πράσινο και θέα στη θάλασσα, με θέσεις στάθμευσης σε ένα τμήμα της πλατείας και όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές μιας πλατείας που σφύζει από εμπορική, τουριστική και θρησκευτική ζωή.

Αυτό που τονίζει η πολιτικός μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνου, Πόπη Τζανακάκη, είναι ότι οι εργασίες θα γίνουν με γνώμονα την χαμηλότερη δυνατόν όχληση για τουε κατοίκους της πολύβουης συνοικίας, αλλά ταυτόχρονα με ψηλά τον πήχη της ποιότητας του έργου που θα παραδοθεί.

Οι νόμιμες θέσεις που θα χαθούν είναι 20, ενώ προβλέπεται χώρος στάθμευσης στα νοτιοανατολικά της πλατείας. Αυτό που προσπαθεί η τεχνική υπηρεσία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρεθύμνου, Μίνωα Αλεφαντινό, είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τον Ιούνιο του 2019, στις αρχές της νέας καλοκαιρινής, τουριστικής περιόδου.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Τραγωδία – Μαχαίρωσε και μετά αυτοκτόνησε

neakriti.gr Ενδοοικογενειακή συμπλοκή κατέληξε σε τραγωδία Θρήνος στο Ρέθυμνο για το αιματηρό περιστατικό μεταξύ δύο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize