Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Σπήλι – «Πριν από 17 χρόνια ιδρύσαμε την δημοτική μας παράταξη και ξεκινήσαμε αυτό το μακρύ ταξίδι»

Ρέθυμνο – Σπήλι – «Πριν από 17 χρόνια ιδρύσαμε την δημοτική μας παράταξη και ξεκινήσαμε αυτό το μακρύ ταξίδι»

Κυρίες και κύριοι, Συνδημότισσες και Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την σημερινή παρουσία σας και σας καλωσορίζω στην γενέτειρα μου στο όμορφο και φιλόξενο Σπήλι.

Είμαι συγκινημένος αλλά και περήφανος, γιατί σε αυτό τον χώρο, πριν από 17 χρόνια ιδρύσαμε την δημοτική μας παράταξη και ξεκινήσαμε αυτό το μακρύ ταξίδι. Τότε είχα πεί ότι: «Αυτή η παράταξη δημιουργείται με γερές βάσεις και θα πάει μακριά».

Κι αυτό απόψε, το αποδεικνύετε όλες και όλοι εσείς, με την μαζική συγκέντρωσή μας. Όλοι εσείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες που μαζί ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Είναι εδώ μαζί μας πολλοί νέοι, ικανά και άξια στελέχη που δυναμώνουν την παράταξή μας, δίνοντας της νέα πνοή.

Είμαι όμως συγκινημένος και έναν ακόμα βαθύτερο λόγο.

Από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι ένας υπερκομματικός θεσμός μακριά από κομματικές αγκυλώσεις.

Πιστεύω βαθιά ότι τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα και είναι για όλους κοινά.

Πιστεύω ότι ούτε οι λύσεις έχουν χρώμα και πρέπει να είναι κοινές για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Επίσης πιστεύω ότι και ο στόχος είναι κοινός, και  δεν είναι άλλος από την πρόοδο ενός τόπου και την ευημερία των κατοίκων του.

Για αυτούς τους λόγους είχαμε επιλέξει και το όνομα του συνδυασμού μας  «Κοινή Πορεία στο Μέλλον», το οποίο δεν είναι μια απλή επικοινωνιακή επιλογή. Το όνομα μας συμβολίζει την αντίληψη μας για ενότητα και το όραμα μας για το μέλλον.

Ήρθε όμως η ώρα και το όραμα μας έγινε πράξη. Απόψε σε μια ιστορική βραδιά λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες καταφέραμε  να γεμίσουμε τούτη την πλατεία με ανθρώπους από όλους του πολιτικούς χώρους και από όλα τα κόμματα και για πρώτη φορά να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με ομοψυχία, αφήνοντας στην άκρη τις παλαιότερες διαφωνίες και αντιθέσεις μας για να σχεδιάσουμε και να συμφωνήσουμε την νέα κοινή μας πορεία.

Απόψε λοιπόν ο Δήμος Αγίου Βασιλείου αλλάζει σελίδα και αντικρίζει το μέλλον με μια νέα φιλοσοφία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τα πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και τους ΑΝΕΛ που μας εξέφρασαν την υποστήριξη τους με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και με συγκεκριμένο πλαίσιο βασικών αρχών που παρουσιάσαμε στην τοπική κοινωνία.

 

Φίλες και Φίλοι

Ξεκινήσαμε  πριν 5 χρόνια με καθαρή στόχευση να οριοθετήσουμε ένα νέο δρόμο για το Δήμο Αγίου Βασιλείου που θα αξιοποιεί  το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική του θέση και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του. Αυτή την αποστολή μάς ανέθεσαν οι Δημότες η οποία είναι συμβόλαιο συνέπειας και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν στο πρόσωπό μου.

Επιδιώξαμε, λοιπόν, επίμονα και καταφέραμε ένα ποσοτικό και ποιοτικό άλμα στην διοίκηση του Δήμου μας και εξασφαλίσαμε την δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον, θέτοντας στόχους που θα μπορούν να υλοποιηθούν και να μην αποτελούν απλό ευχολόγιο.

Έτσι,  με ορατά αποτελέσματα, δράσεις και έργα όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί το 2014, για να  μπορούμε σήμερα να σας κοιτάμε κατάματα και να ζητάμε εκ νέου την στήριξη σας για να συνεχίσουμε τη δημιουργική προσπάθεια που έθεσε γερές βάσεις στον δήμο μας και της οποίας τώρα αποκομίζουμε τους καρπούς. Οι καρποί αυτοί, σημαίνουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, καλύτερο βιοτικό επίπεδο και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η διαδρομή μας μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολη. Οι δυσκολίες που ανέκυψαν από την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας, μας έφερε αντιμέτωπους με πολλά και σοβαρά ζητήματα. Το γεγονός αυτό μας όπλισε με μεγαλύτερη δύναμη και πείσμα. Γιγαντώσαμε την προσπάθειά μας και αναζητήσαμε διεξόδους και λύσεις.

Βάλαμε ένα στοίχημα, να καταφέρουμε να φέρουμε το Δήμο μας στη θέση που του αξίζει.

Έδωσα προσωπικό αγώνα και με το μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων που επέλεξαν να αφιερωθούν ψυχή τε και σώματι επί μια πενταετία στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Δεν υπήρξαμε μια απλή διαχειριστική δημοτική αρχή, αλλά μια δημοτική αρχή της μάχης και του καθημερινού αγώνα 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, πολλές ώρες κάθε μέρα αφήνοντας στην άκρη τις δουλειές μας, τις προσωπικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις.

Δουλέψαμε σκληρά, είχαμε όραμα, γνώση και σχέδιο και αυτό υλοποιήσαμε. Αξιοποιήσαμε όλες τις ιδέες και τα νέα εργαλεία που υπήρξαν, ώστε να μεγιστοποιούμε το αποτέλεσμα. Υλοποιούμε ένα τεράστιο έργο που αναγνωρίζεται απ όλους.

Γιατί ξέρουμε τί θέλουμε, ξέρουμε να σχεδιάζουμε και ξέρουμε να διεκδικούμε.

Γιατί γνωρίζουμε τις διαδικασίες για να αρχίσουμε και να ολοκληρώνουμε έργα χρήσιμα για τους πολίτες.

Γιατί ξέρουμε να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις για τα έργα μας γι’ αυτό  είμαστε από τους πρώτους Δήμους της χώρας αναλογικά σε απορροφητικότητα πόρων.

 

Φυσικά κάναμε και λάθη και το έχω πει κατ’ επανάληψη – άλλωστε αυτό είναι το τίμημα της άσκησης διοίκησης – όμως δεν διστάζουμε να κάναμε την αυτοκριτική μας. Ενδεχομένως να κάνουμε ξανά, όμως έχουμε την πολιτική γενναιότητα να τα διορθώσουμε και να μην επιμένουμε σε αδιέξοδα, δεν διστάζουμε να λογοδοτούμε στους δημότες όπως κάναμε στην μέση της δημοτικής περιόδου, σε νεκρό πολίτικό χρόνο ένα δημόσιο απολογισμό έργων και δράσεων, όχι υπό την πίεση προεκλογικού αγώνα αλλά με σκοπό την ουσιαστική αποτίμηση. ο Δημόσιος Απολογισμός αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του νέου ήθους και του νέου ύφους εξουσίας με το οποίο ασκούμε τα καθήκοντα μας.

Φίλες και φίλοι

Ο κατάλογος όμως των έργων και δράσεων είναι πλέον πολύ μακρύς και δεν θέλω να καταχραστώ την υπομονή σας για αυτό θα αναφερθώ επιγραμματικά.

Προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου όπως προμήθειες υλικών, συνεργεία αυτοκινήτων, έκτακτο προσωπικό, καύσιμα, προκειμένου να καταστήσουμε τον Δήμο βιώσιμο και λειτουργικό,  έναν Δήμο που καλύπτει τις υποχρεώσεις του με απόλυτη συνέπεια, ενώ μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα από ίδιους πόρους, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο Δημότης μας πλέον αισθάνεται ασφαλής αφού ο Δήμος αντιμετωπίζει με επιτυχία την καθημερινότητα του αλλά και του δίνει προοπτική. Τόσο οι διοικητικές – οικονομικές – τεχνικές υπηρεσίες μας όσο και τα τεχνικά συνεργεία καθώς και τα συνεργεία καθαριότητας βρίσκονται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και εξυπηρετούν τους δημότες με συνέπεια και ταχύτητά αφού, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, πλέον έχουν οργανωθεί στον μέγιστο βαθμό.

Βασικός πυλώνα της πολιτικής μας ήταν και είναι η άσκηση ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών όπως η Βοήθεια στο Σπίτι που πλέον διαθέτει σύγχρονους και αυτόνομους χώρους στην Παλέ, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας.

Παράλληλα, αξιοποιούμε και αναπτύσσουμε προγράμματα όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η κάρτα σίτισης, η κάρτα ανασφαλίστων, το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής «ΤΕΒΑ»  για την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.

 

Έχουμε δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον στήριξης και ενθάρρυνσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Παρέχουμε συμβουλές σε θέματα αξιοποίησης προγραμμάτων από αγρότες, ανέργους και επιχειρηματίες. Ενισχύουμε τις δράσεις προβολής του τόπου αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση στη φιλοξενία, αφού ο τουρισμός αποτελεί ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας. Ταυτόχρονα στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με έργα όπως δίκτυα άρδευσης και βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας αλλά και δράσεις ενημέρωσης των αγροτών για θέματα που τους απασχολούν

Το τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιούμε αναβαθμίζει την εικόνα του Δήμου, αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας και της καθαριότητας αλλά και προστατεύει το περιβάλλον.

Με μέθοδο, οργάνωση, με συγκεκριμένους και σταθερούς στόχους, επιμονή, αποφασιστικότητα και διεκδίκηση έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε εθνικούς πόρους είτε από την Περιφέρεια Κρήτης είτε από την Κεντρική Κυβέρνηση πολύ περισσότερους από πολύ μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.

Συνολικά λοιπόν έχουμε δημοπρατήσει ή είναι προς δημοπράτηση έργα ύψους 36 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα από Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουμε λάβει χρηματοδοτήσεις ύψους 22 εκ και από την Περιφέρεια Κρήτης 14 εκ.

Τα  έργα  επιμερίζονται ως εξής:

 1. Ύδρευση- Άρδευση
 2. Αποχέτευση-Διαχείριση λυμάτων-Βιολογικοί καθαρισμοί
 3. Οδοποιία
 4. Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων
 5. Αθλητικές εγκαταστάσεις
 6. Κτιριακές παρεμβάσεις
 7. Εκπόνηση μελετών
 8. Ηλεκτροφωτισμοί
 9. Προμήθειες

 

Θα ήθελα και απόψε με την ευκαιρία που δίνεται να ευχαριστήσω τόσο την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και την προηγούμενη συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τον Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Ξανθό και τον Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή τους και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε αίτημα του Δήμου μας.

Και βέβαια να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για το ουσιαστικό ενδιαφέρον, την έμπρακτη στήριξη του Δήμου μας με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις.

Επίσης από πόρους του Δήμου καθημερινά υλοποιούνται έργα σε όλους του οικισμούς με σκοπό να επιλύουν καθημερινά προβλήματα αλλά και να αναβαθμίζουν την εικόνα των χωριών μας, έργα που είναι αδύνατον να απαριθμήσω λόγο χρόνου. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μας έχουν κατασκευαστεί 20.650 μέτρα δικτύων ύδρευσης, 8.200 μέτρα δικτύων άρδευσης,  1.650 μέτρα αποχέτευσης,  2000 μέτρα σιδεροκατασκευών καθώς και λιθοδομές, χρωματισμοί, εξωραϊσμοί, συντηρήσεις σχολείων και πολλά άλλα.

Παράλληλα υλοποιούμε δεκάδες μελέτες όπως υπαγορεύει το επιχειρησιακό μας σχέδιο προκειμένου να τις υποβάλουμε για χρηματοδότηση

Με στρατηγικό σχεδιασμό, με μελέτες, με υποδειγματική συνεργασία με την κεντρική εξουσία, με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, με ποιοτικές υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα  του δημότη, άμεσες και  αποτελεσματικές παράξαμε ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου μας και  πλούσιο δημοτικό έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι.

Καταφέραμε όμως και κάτι ακόμα. Καταφέραμε – με μια εξωστρεφή πολιτική – φιλοξενώντας ανώτατους πολιτειακούς άρχοντες (πρωθυπουργό, αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπουργούς) όχι μόνο να μεταφέρουμε  τα προβλήματα των δημοτών στο ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο αλλά και να διαφημίσουμε τον Δήμο μας σε όλη την χώρα με την δημοσιότητα που λάμβαναν οι επισκέψεις.

Φίλες και φίλοι

Ο διάλογος, η συνεργασία, η συναίνεση είναι το τρίπτυχο της παράταξής μας, με το οποίο διοικήσαμε το Δήμο μας. Με αυτή την λογική υλοποιήσαμε το πρόγραμμά μας και για τη νέα δημοτική περίοδο το οποίο είναι καρπός συλλογικής, μεθοδικής δουλειάς και διαλόγου που είχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Επισκεφθήκαμε όλες τις τοπικές κοινότητες και συνδιαμορφώσαμε με τους φορείς τοπικά σχέδια που αφορούν κάθε χωριό ξεχωριστά και τα οποία ενσωματώσαμε στο συνολικό μας πρόγραμμα.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της περιοχής μας για την ουσιαστική συνεργασία και τις προτάσεις τους.

Ιεραρχώντας τις προτάσεις και τις ανάγκες κάθε οικισμού φτιάξαμε ένα πρόγραμμα

 • ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο
 • προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας,
 • συγκροτημένο, σύμφωνα με τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδιασμού και στρατηγικής για την ανάπτυξη, και
 • κοστολογημένο ανά τομέα, προβλέποντας τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά μέσα που απαιτούνται για την υλοποίησή του.

Επισκεφθήκαμε ξανά τους οικισμούς παρουσιάζοντας στους δημότες το πρόγραμμα μας  και το θέσαμε στην κρίση του. Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά αλλά μόνο στις βασικές προτεραιότητες οι οποίες είναι

 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, με τη συνέχιση των προγραμμάτων Κοινωνικών Δομών του Δήμου και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες και τους άπορους συμπολίτες. Οι προνοιακές υπηρεσίες του Δήμου, οι προνοιακές Δομές, οι δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς (είτε τις είχαμε από το παρελθόν είτε τις δρομολογήσαμε την τριετία που πέρασε) που όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσαν πολύτιμο στήριγμα , ένα χέρι βοήθειας, στην προσπάθεια να κάνουμε τον πολίτη να μη νιώθει μόνος στην δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
 2. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες καθώς και άλλες στοχευμένες δράσεις με σκοπό  την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και ιδίως των νέων
 3. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ που αφορούν δρόμους, δίκτυα, ύδρευσης-αποχέτευσης και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας για την ασφάλεια και υγιεινή των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος
 4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ με την υλοποίηση έργων υποδομής και σύνδεση του με τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ με την ίδρυση αναπτυξιακής εταιρείας για την υλοποίηση προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού και προβολής τοπικών προϊόντων.
 5. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με συγκροτημένες δράσεις και έργα αλλά κυρίως με ενημέρωση και υποστήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.
 6. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΕ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΥΛΩΝΑ, με την ανάδειξη του μοναδικού φυσικού κάλους του τόπου μας αλλά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας.
 7. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, με αθλητικά έργα συντήρησης και δημιουργίας νέων υποδομών σε όλο το Δήμο.
 8. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, με δράσεις προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης, διαχείριση οργανικών αποβλήτων και δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων
 9. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών αιχμής στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Φίλες και φίλοι,

Καθοριστικός παράγοντας στην επίτευξη των στόχων του προγράμματός μας είναι η ουσιαστική συνεργασία των παραγωγικών φορέων και των πολιτών που αναζητούν συμμετοχή, δίκαιη αντιμετώπιση, ανάπτυξη, αξιοποίηση, βελτίωση της ζωής, σε κάθε οικισμό, σε κάθε χωριό του Δήμου μας.

Το οφείλουμε στις γενιές που θα έρθουν, γιατί σε αυτές πρέπει να παραδώσουμε ένα σύγχρονο Δήμο, ένα τόπο που θα αξίζει να ζει κάποιος στο μέλλον.

Αξιοποιώντας ανθρώπους, τεχνολογίες και ιδέες, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ισόρροπη ανάπτυξη, με κοινωνική ευαισθησία, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία να προσπαθήσουμε να πολλαπλασιάσουμε τις ελπίδες των συμπολιτών μας για ένα καλύτερο αύριο, να προγραμματίσουμε και να περιγράψουμε το όραμα για την αυριανή εικόνα του Δήμου μας, της Κρήτης και της πατρίδας μας.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε ένα Δήμο ισχυρό.

Χρειαζόμαστε μια Αυτοδιοίκηση ικανή να οραματίζεται το αύριο , να σχεδιάζει να μελετάει και να υλοποιεί έργα δράσεις και πρωτοβουλίες που να κάνουν το όραμα πραγματικότητα .

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που διαθέτουν τη γνώση, την εμπειρία, τη θέληση, την αγωνιστικότητα, μα προπαντός την ικανότητα να υλοποιούν τις συλλογικές αποφάσεις του τόπου  και των ανθρώπων του.

Χρειαζόμαστε τα αυτοδιοικητικά στελέχη που μπορούν με σκληρή δουλειά να φέρουν καλύτερες μέρες για τον τόπο, για μας, για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον μας.

Γιατί ένα πράγμα είναι βέβαιο: τις καλύτερες μέρες που ονειρευόμαστε , το όραμα που σχεδιάζουμε , το μέλλον για το οποίο αγωνιζόμαστε δεν πρόκειται να μας το χαρίσει κανείς . Καμιά κυβέρνηση , κανείς πρωθυπουργός , κανένας υπουργός , δεν πρόκειται να μας προσφέρει έτοιμο τίποτα, εάν εμείς δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας , εάν εμείς δεν πάρουμε το μέλλον του τόπου στα χέρια μας.

Χρόνια τώρα, με την καθημερινή μας συνεργασία χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης.
Μια σχέση αξιοπιστίας, με συνέπεια λόγων και έργων.

Εδώ λοιπόν, σήμερα, απ’ την κεντρική πλατεία του χωριού μου δεσμεύομαι να συνεχίσω την ίδια πορεία.

-να κάνω πράξη τις δεσμεύσεις

-να συνεχίσω με την ίδια ειλικρίνεια και το ίδιο ήθος

-να δρομολογώ τα σχέδια και τα οράματά μας

-να είμαι δίπλα στον κάθε έναν και στην κάθε μία από εσάς

–να ανταποκρίνομαι και να απαντώ στις προκλήσεις της εποχής

-να συνεχίσω να αντιμετωπίζω τους συμπολίτες μου ως φυσικούς συνεργάτες μου, στο έργο που καλούμαστε όλοι μαζί να φέρουμε σε πέρας.

Ξέρετε πολύ καλά ότι ανήκω σε μια κατηγορία ανθρώπων που δεν αρέσκεται στα μεγάλα λόγια και προτιμώ τους μικρούς προεκλογικούς λόγους χωρίς υποσχέσεις.

Στοχεύω στους μεγάλους απολογισμούς έργων και δράσεων.

Προτιμώ να λέμε 5 και στο  τέλος να κάνουμε 10. Και νομίζω ότι αυτό το έχω κερδίσει.

Και κάτι ακόμα

Είμαι πραγματικά υπερήφανος για το έργο μας. Όμως είμαι ακόμα πιο πολύ υπερήφανος για αυτή την πλατιά κοινωνική συμμαχία που θεμελιώθηκε αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ ότι αυτή η ευρεία κοινωνική συναίνεση που φαίνεται και από τις αποψινές παρουσίες είναι  το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της δικής μας Δημοτικής Αρχής και της προσωπικής μου πολιτικής διαδρομής.

Κυρίες και Κύριοι

Σήμερα ο συνδυασμός μας είναι ανανεωμένος κατά 65%, εμπλουτισμένος με πολλούς νέους ανθρώπους , επιστήμονες και επαγγελματίες , με στελέχη που συνεισφέρουν με νέα οπτική και φρέσκες ιδέες , μαζί με τα έμπειρα στελέχη του , αποτελεί την εγγύηση για την νέα πορεία που χρειάζεται ο τόπος. Αλλά είναι και ένας συνδυασμός ενότητας και ομοψυχίας αφού είμαστε οι μοναδικοί στην Κρήτη (πιθανόν και στην Ελλάδα) που καταφέραμε να καταθέσουμε ενωτικό και μοναδικό ψηφοδέλτιο στις δέκα Κοινότητες που είχαμε δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο δηλαδή σε εκείνες άνω των 300 κατοίκων

Πριν προχωρήσω στην ανάγνωση των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ προοιμίου και όλους αυτούς που εργάστηκαν ακατάπαυστα όλη αυτή την περίοδο για την επιτυχή έκβαση αυτού του αγώνα.

Επίσης θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια, το σύνολο των Δημοτικών Υπηρεσιών και τους στενούς μου συνεργάτες, γιατί όλα όσα προανέφερα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και καθημερινού αγώνα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω, τέλος, στην οικογένειά μου και σε όλους μου τους συγγενείς για την κατανόηση και την αμέριστη συμπαράσταση που μου εκφράζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Δεχθείτε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια θέρμη τους ανθρώπους, που μαζί μου σηκώνουν την ευθύνη μιας νέας αρχής του Δήμου μας Επιτρέψτε μου να τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου που ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο δυνάμεων που τους απηύθυνα. Είναι οι αυριανοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι φίλοι, οι συνεργάτες, τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας. Είναι γυναίκες και άνδρες υποψήφιοι, άτομα καταξιωμένα και δραστήρια στην κοινωνική, την επιστημονική, την επαγγελματική, και την πολιτιστική ζωή του τόπου μας, που δυναμώνουν το ψηφοδέλτιο μας και μπορούν να προσφέρουν  σε όλους τους τομείς διοίκησης του Δήμου μας

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την αποψινή σας παρουσία

Εκφράζω την αγάπη μου, το σεβασμό και την υποχρέωσή μου απέναντί σας.

Η αποψινή σας παρουσία είναι μοναδική, συγκινητική και ανεπανάληπτη.

Είναι ξεχωριστή για μένα και τους συνεργάτες μου, γιατί μας οπλίζει με δύναμη, θάρρος και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε μαζί με όλους εσάς τους στόχους μας για ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο μας.

Απόψε από την πλατεία του Σπηλίου στέλνουμε μήνυμα ομόνοιας, μήνυμα προοπτικής, μήνυμα ελπίδας.

Καλό βράδυ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Δ.Ε. ΛΑΜΠΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΠΑΤΡΩΝΥΜΟΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΓΕΩΡΓΙΟΣΜΟΥΡΝΕ
ΓΑΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗΠΑΝΤΕΛΗΣΚΕΡΑΜΕ
ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝΙΚΟΛΑΟΣΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΚΟΥΜΙΑ
ΚΑΒΑΛΑΡΑΚΗ-ΣΚΟΡΔΑΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑΝΙΚΟΛΑΟΣΣΠΗΛΙ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΚΑΡΙΝΕΣ
ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΑΚΟΥΜΙΑ
ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣΜΙΧΑΗΛΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΗΛΙΑΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΠΕΛΑΝΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
ΣΗΦΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣΜΙΧΑΗΛΛΑΜΠΗΝΗ
ΣΤΑΓΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΘΕΟΔΩΡΟΣΑΡΔΑΚΤΟΣ
ΣΧΟΙΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΚΑΡΙΝΕΣ
ΤΡΟΥΛΙΝΟΣ ΠΥΡΑΜΟΣΕΥΘΥΜΙΟΣΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΤΣΙΓΔΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΒΑΣΙΛΕΙΟΣΚΙΣΣΟΣ
ΤΣΙΡΙΝΔΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΤΕΦΑΝΟΣΣΠΗΛΙ
ΤΣΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΣΑΚΤΟΥΡΙΑ

                                                   

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

Δ.Ε. ΦΟΙΝΙΚΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΠΑΤΡΩΝΥΜΟΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
LAWLESS AINE-ELIZABETH συζ. ΓΑΒΑΛΑDESMONDΜΥΡΘΙΟΣ
ΑΛΕΒΥΖΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣΚΟΞΑΡΕ
ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛΜΥΡΘΙΟΣ
ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ ΙΩΣΗΦΜΑΡΚΟΣΣΕΛΛΙΑ
ΓΟΥΜΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΣΕΛΛΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣΜΙΧΑΗΛΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΑΝΔΡΕΑΣΡΟΔΑΚΙΝΟ
ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΓΚΟΥΣΕΛΙΑΝΑ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΟΦΙΑΧΡΗΣΤΟΣΑΣΩΜΑΤΟΣ
ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ ΑΛΙΚΗΑΝΤΩΝΙΟΣΜΑΡΙΟΥ
ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣΛΕΥΚΟΓΕΙΑ

Υποψήφιοι τοπικού

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΧΡΥΣΗΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΓΙΑΣΑΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΓΙΟΡΤΑΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΚΑΣΣΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΜΠΑΓΙΑΡΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΦΟΥΝΤΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗΑΚΟΥΜΙΑ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗΑΚΟΥΜΙΑ
ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΚΟΥΜΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΑΚΟΥΜΙΑ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΚΟΥΜΙΑ
ΡΟΥΚΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΑΚΟΥΜΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑΑΚΟΥΜΙΑ
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑΚΟΥΜΙΑ
ΒΑΒΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΚΟΞΑΡΕ
ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ ΜΑΡΙΑΚΟΞΑΡΕ
ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗΚΟΞΑΡΕ
ΠΕΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΚΟΞΑΡΕ
ΣΤΡΑΤΙΔΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΚΟΞΑΡΕ
ΣΦΗΝΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣΚΟΞΑΡΕ
ΤΣΟΝΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΚΟΞΑΡΕ
DINEVA VALENTINAΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΛΑΡΕΤΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΜΑΡΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣΛΕΥΚΟΓΕΙΑ
CAVALLUCCI PATRIZIAΜΑΡΙΟΥ
ΒΙΟΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΜΑΡΙΟΥ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑΜΑΡΙΟΥ
ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΑΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΙΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗΜΑΡΙΟΥ
ΠΟΛΟΣΗΦΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣΜΑΡΙΟΥ
ΣΤΑΥΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΜΑΡΙΟΥ
ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗ – ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΚΑΝΔΗΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΑΡΥΡΗΜΕΛΑΜΠΕΣ
ΑΓΓΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΑΓΓΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ(ΓΙΑΝΟΥΛΑΣ)ΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΚΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΛΟΓΙΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΜΥΞΟΡΡΟΥΜΑ
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΜΥΡΘΙΟΣ
ΒΙΤΑΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΙΣΜΥΡΘΙΟΣ
ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣΜΥΡΘΙΟΣ
ΚΑΛΑΤΖΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑΜΥΡΘΙΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΕΡΑΣΜΙΑΜΥΡΘΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΜΥΡΘΙΟΣ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣΜΥΡΘΙΟΣ
ΔΡΙΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΣΕΛΛΙΑ
ΔΡΟΥΔΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣΕΛΛΙΑ
ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΕΛΛΙΑ
ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΣΕΛΛΙΑ
ΞΕΡΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΣΕΛΛΙΑ
ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣΕΛΛΙΑ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΣΕΛΛΙΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣΣΠΗΛΙ
ΚΑΝΔΥΛΑΚΗ ΡΑΦΑΕΛΑΣΠΗΛΙ
ΛΟΓΚΑΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣΠΗΛΙ
ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΣΠΗΛΙ
ΜΑΚΡΥΠΟΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΝΑΣΠΗΛΙ
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΣΠΗΛΙ
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣΣΠΗΛΙ
ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΣΠΗΛΙ

 

Check Also

Ρέθυμνο – Εντυπωσιακή πτήση με παραμοτέρ πάνω από την πόλη

daynight.gr Απογειώθηκε από τον Αδελιανό κάμπο και πραγματοποίησε πτήση πάνω από την παραλία μέχρι το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize