Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο – Σεμινάριο για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες»

Ρέθυμνο – Σεμινάριο για την «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες»

Η «Προστασία προσωπικών δεδομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες», αποτέλεσε το αντικείμενο του κύκλου σεμιναρίων που διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης διαδοχικά, τον Απρίλιο (17/4) και το Μάιο (15/5/2019), στο  κτίριο της Κοινωνικής Μέριμνας, με εισηγητή τον κ. Χάρη Γ. Μαρινάκη, Δικηγόρο- Πιστοποιημένο Διαμεσολαβητή.  

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών αυτών σεμιναρίων αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την προστασία προσωπικών δεδομένων, τον κανονισμό GDPR και την εφαρμογή του στο πλαίσιο των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρεθύμνης αλλά και πλήθος κοινωνικών επιστημόνων καθώς και επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι απασχολούνται σε κοινωνικές υπηρεσίες και δομές πρόνοιας και, ως εκ τούτου  έρχονται σε επαφή με προσωπικά δεδομένα ωφελούμενων προσώπων,  ανταποκρίθηκαν θερμά και ο αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε τον αναμενόμενο από τους διοργανωτές.

Επιπλέον της ενημέρωσης από τον εξειδικευμένο επιστήμονα  κ. Μαρινάκη, δόθηκε η δυνατότητα  στους συμμετέχοντες, διεξαγωγής ενός γόνιμου διαλόγου μέσα από τον οποίο τέθησαν κοινοί προβληματισμοί και απαντήθηκαν επιμέρους, βασικά  ερωτήματα.

Ευκαιρίας δοθείσης, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ευχαριστεί θερμά τον εισηγητή – Δικηγόρο κ. Χάρη Γ. Μαρινάκη, ο οποίος με προθυμία, ευγένεια και δοτικότητα, παρείχε χρήσιμη ενημέρωση και κατατόπισε, με επιστημονική επάρκεια και διαπιστωμένη κατάρτιση, τους συμμετέχοντες, πάνω σε βασικά ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου εργασίας τους αλλά και της προστασίας των ωφελουμένων από τις υπηρεσίες που τους παρέχουν.

 

 

 

Check Also

Ρέθυμνο – Συνέχισε τις σπουδές με το 4ο παιδί της – Βοηθάει παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες!

«Η αυτοβιογραφία μου»  Της Τσιγδινού Δέσποινας «Δειλά-δειλά» ξεκίνησα να δημοσιεύω τα ποιήματά μου, προς τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize