Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – «Το αύριο δεν θα συγχωρήσει λάθη από αμέλεια, απουσία γνώσης και προχειρότητα»

Ρέθυμνο – «Το αύριο δεν θα συγχωρήσει λάθη από αμέλεια, απουσία γνώσης και προχειρότητα»

Στο κατάμεστο ωδείο Ρεθύμνου, παρουσίασε τους υποψηφίους του, ο επικεφαλής της Νέας Αντίληψης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Στην εκδήλωση μίλησαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και αυτοδιοικητικοί, τονίζοντας τις αλλαγές που έχουν μεταμορφώσει το Ρέθυμνο, την ανανέωση, την εμπειρία και την ικανότητα των υποψηφίων του συνδυασμού.

13 χρόνια μετά και μέσα από τον ίδιο χώρο όπου ξεκίνησαν όλα, η Νέα Αντίληψη, στο κατάμεστο ωδείο Ρεθύμνου και ο επικεφαλής, δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, παρουσίασε τους υποψηφίους, συνοδοιπόρους του στη νέα εποχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπογράμμισε πως είχε δει το Ρέθυμνο να έχει καταστεί σε αφόρητη πόλη και την μεταμόρφωση των τελευταίων ετών.

Την καθοριστική συμβολή του Γιώργου Μαρινάκη στην διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, κάτι που έγινε γρήγορα, αποτελεσματικά και μάλιστα σε επίπεδο όχι μόνο Ρεθύμνου, αλλά ολόκληρης της Κρήτης, αναγνώρισε ο Γιώργος Προκοπάκης, πρώην  καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, τόνισε μεταξύ άλλων τις δράσεις αναφορικά με το περιβάλλον και τη διαφύλαξη της υγείας και της περιουσίας των δημοτών.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού Νέα Αντίληψη, είναι οι δικοί σας άνθρωποι, τονίστηκε, όπως και ότι η δημοτική αυτή ομάδα, ανανεωμένη, αλλά και με εγνωσμένη εμπειρία και ικανότητα, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή ρότα του τόπου.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

OΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΓΙΩΡΓΗ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ»

                                                    Ωδείο Ρεθύμνης,

                                                 Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

 Aγαπητές μου Φίλες και  Φίλοι

Αγαπητοί Ρεθεμνιώτες

 

Σας ευχαριστώ για την αποψινή συγκινητική σας παρουσία,

Σας ευχαριστώ για την αδιαπραγμάτευτη κατάθεση της εμπιστοσύνης και της στήριξης σας στους συνεργάτες  μου,

στο Συνδυασμό μας και σε μένα προσωπικά.

Συναντιόμαστε ξανά, 5 χρόνια μετά, σε τούτο το χώρο – κόσμημα του Ρεθύμνου που αποτελεί αντιπροσωπευτική,  ιστορική, μνημειακή και συμβολική ένδειξη  όλων αυτών των μικρών ανεκτίμητων θησαυρών που κρύβει η πόλη και οι οικισμοί μας. Ένα χώρο  που αποτέλεσε το εφαλτήριο της ανανέωσης της συνεργασίας μας. Σήμερα αξιωνόμαστε και πάλι, δυνατοί, ώριμοι, έμπειροι  και αποφασισμένοι,  να  επικαιροποιήσουμε τους όρους τους κοινωνικού συμβολαίου που συνυπογράφουμε τα τελευταία 13 χρόνια. Και να τους εμπλουτίσουμε με νέα στοιχεία.

Με τους στόχους, τα όνειρα, τις επιδιώξεις, το πρόγραμμα και το σχεδιασμό μας για το μέλλον.

Σε αυτό το μέλλον, σας διαβεβαιώνω αγαπητοί μου φίλοι, θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές. Μαζί, σύμμαχοι και συνοδοιπόροι.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος,  είμαστε όλοι εμείς. Μια ενιαία αδιαίρετη ολότητα, χωρίς διακρίσεις, χωρίς προσωπικές αντιπαλότητες, χωρίς μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες.

Γνωριζόμαστε καλά σε τούτη την πολιτεία. Κι αυτή η γνώση, αναιρεί  ανεδαφικούς ισχυρισμούς, αποτρέπει φρούδες υποσχέσεις,  αποκλείει υπερφίαλους και αριβίστες.

Όλα αυτά τα χρόνια, ζήσαμε μαζί πολλά.

Μοιραστήκαμε, αγωνιστήκαμε, οργανώσαμε, διεκδικήσαμε, επιτύχαμε, κάναμε περισσότερα απ όσα υποσχεθήκαμε χωρίς ηθικές αβαρίες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης  και αυτοθυσία.

Η Ομάδα της Νέας Αντίληψης, είμαστε εμείς και εσείς, που κατορθώσαμε να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική και  κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Είναι οι θεσμικοί συνεργάτες μου, τους οποίους εσείς εξουσιοδοτήσατε και όπως αποδείχτηκε, δεν πρόδωσαν ούτε στιγμή την εμπιστοσύνη σας. Πολλοί απ’ αυτή την Ομάδα,  παραμέρισαν επιτυχημένες επαγγελματικές καριέρες, επιβάρυναν τις οικογένειές τους, συρρίκνωσαν την προσωπική τους ζωή κι αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο, για να προωθήσουν ο καθένας στην αρμοδιότητα που του είχε ανατεθεί, όσα σχεδιάσαμε για το Ρέθυμνο. Είναι εκείνοι που εργάστηκαν με μεθοδικότητα, σοβαρότητα, τιμιότητα,  ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα. Χάρη στη δουλειά τους, στεκόμαστε σήμερα απέναντί σας και μπορούμε να σας κοιτάζουμε στα μάτια.

 

Είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης. Πόσα ξενύχτια, πόσο κόπο πέραν του ωραρίου, πόση δουλειά δεν έχουν καταθέσει με συνέπεια κι επαγγελματισμό, εργαζόμενοι στις δημοτικές υπηρεσίες, που εμπνεύστηκαν, συμμερίστηκαν και κινητοποιήθηκαν για να δώσουν ζωή σε όσα σχεδιάστηκαν επί χάρτου.

 

Είναι οι ενεργοί πολίτες του Ρεθύμνου, που πίστεψαν στη «Νέα Αντίληψη», ενστερνίστηκαν τις αρχές και την πρακτική της, εντάχθηκαν ως εσαεί  καλοδεχούμενοι στην ομάδα  μας και  προσέφεραν το εθελοντισμό τους, το χρόνο τους, τη γνώση τους, την καλή τους διάθεση, τη συνεργασία τους, τις ιδέες τους, την ανόθευτη  αγάπη τους για το Ρέθυμνο.

 

Το θετικό αποτύπωμα της συλλογικής αυτής σύμπραξης, το αποτέλεσμα της συντονισμένης και  υπεύθυνης συνέργειας της διευρυμένης αυτής Ομάδας, των αιρετών, των ενεργών πολιτών και των δημοτικών υπαλλήλων, ανιχνεύεται σε κάθε γωνιά του Ρεθύμνου, της πόλης και των Οικισμών του.

Οι Ρεθεμνιώτες έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν και καλή μνήμη και ευθυκρισία. 

Γνωρίζουν, ζουν στην πόλη, την περπατούν, απολαμβάνουν τα έργα που τους έχουν να παραδοθεί, δεν βλέπουν απλώς την αλλαγή, την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας τους, τη βιώνουν με όλες τους τις αισθήσεις.

Έχουν γνώση του γεγονός πως σήμερα, ο Δήμος Ρεθύμνης είναι εξωστρεφής, αξιόπιστος και δυναμικός. Έχει ισχυρή ταυτότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και απολαμβάνει διακρίσεων και επιτυχιών

Ως εκ τούτου, θεωρώ περιττή την αναφορά σε όσα έχουμε επιτύχει μαζί, όλα αυτά τα χρόνια.

Η έκταση, η ευρύτητα, η ποιότητα και το περιεχόμενο του παραχθέντος έργου, είναι τέτοια, που ακόμη και η συνοπτική αναφορά σε αυτά, θα μας κρατούσε επί ώρες ακινητοποιημένους εδώ.  Ποιος δεν αναγνωρίζει άλλωστε,  το γεγονός ότι ο πρώην αναξιόπιστος στην αγορά Δήμος μας, σήμερα έχει ένα νοικοκυρεμένο ταμείο με πλεόνασμα, χωρίς να οφείλει ούτε ένα ευρώ;

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει με αξιόπιστα επιχειρήματα τη μεταμόρφωση του  Ρεθύμνου σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, ελκυστική, με αναβαθμισμένες λειτουργίες, νέες, λειτουργικές  υποδομές και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών  σε βασικούς τομείς όπως είναι

 • η κοινωνική πολιτική,
 • η μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες και τα Άτομα με Αναπηρία, κόστους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ
 • η βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Civitas Destination αλλά και πλήθος άλλων καινοτόμων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων βασισμένων σε μελέτες και υποδείξεις εξειδικευμένων επιστημόνων,
 • ο Πολιτισμός,
 • η Παιδεία με 7 νέα σχολεία και 119 νέες αίθουσες,
 • ο Αθλητισμός, ο μαζικός, ο αγωνιστικός και ο τουριστικός που εντάχθηκε στην καθημερινότητα και τη ζωή μας με τον πιο υγιή και ενεργό τρόπο..

Και εν τέλει, πως μπορεί να ακυρωθεί, να υπονομευτεί ή να απαξιωθεί το προφανές;

 • Η εναρμόνιση των σύγχρονων λειτουργιών του αστικού κέντρου με τον μνημειακό του πλούτο,
 • η αναβάθμιση του εμπορικού αλλά και του ενετικού μας λιμανιού,
 • η συστηματική μέριμνα για τα χωριά μας που μέσα από ένα πρόγραμμα περίπου 40 εκατομμυρίων απολαμβάνουν νέους ασφαλείς δρόμους, υδρευτικά και αποχετευτικά δίκτυα, αναπλάσεις των κοινόχρηστων αλλά και ιστορικών τους χώρων,
 • η αντιμετώπιση του εφιάλτη της λειψυδρίας.

 

Δεν αυταπατώμεθα, αγαπητοί συμπολίτες. Γνωρίζουμε ότι δαπανήσαμε μεγάλα ποσά για την αντιμετώπιση έκτακτων αλλά και διαχρονικών αναγκών, ειδικά στα χωριά μας , αλλά συνάμα έχουμε και πλήρη επίγνωση των υφιστάμενων ελλείψεων, των προβλημάτων που δεν έτυχαν ακόμη της οριστικής λύσης που επιδιώκουμε και αξίζει στο Ρέθυμνο και στους ανθρώπους του. Γνωρίζουμε όμως κάθε παράμετρο, κάθε λεπτομέρεια των υφιστάμενων ελλείψεων γιατί τις έχουμε εντοπίσει, καταγράψει, μελετήσει κι έχουμε ήδη επεξεργασμένα σχέδια αντιμετώπισής τους.

 

.

Εντούτοις, πραγματικά, χρειάζεται πολλή φαντασία ή αμνησία για να επινοηθεί αξιόμαχος αντίλογος για την αναγκαιότητα ή την έκταση ή την ποιότητα του συνόλου των έργων που έχουν γίνει.

 

Όμως αρκετά με το παρελθόν. Ούτως ή άλλως , ακόμη κι αν θελήσουν κάποιοι να το αποδομήσουν, η ίδια του η ζώσα υπόσταση και η εγγενής ιδιότητα του  ως αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξης μας, πάντα θα  συντροφεύει κι εμάς και τις μέλλουσες γενιές και πάντοτε θα αναδύεται στην καθημερινή μας ζωή και δράση.

 

Επιπλέον, το παρελθόν που μαζί οικοδομήσαμε, είναι πια εύκολα προσβάσιμο ακόμη και στους αμνήμονες. Είναι καταχωρημένο και καταγεγραμμένο σε όλες τις γραπτές και προφορικές αναφορές μας διότι πάντοτε μοιραζόμασταν κι επικοινωνούσαμε με διαφάνεια, ειλικρίνεια και   πληρότητα κάθε δράση, κάθε έργο, κάθε ιδέα, με την κοινωνία του Ρεθύμνου. Τόσο που, πλέον, αυτό το παρελθόν δεν είναι απλώς καταγεγραμμένο αλλά εγγεγραμμένο στη συλλογική συνείδηση και τη ζώσα πραγματικότητα του καθενός από μας. 

 

Ας μιλήσουμε όμως για το μέλλον.

Εξάλλου, η  προοπτική, η στόχευση, το κοινό όραμα, αλλά και η συντήρηση όλων των επιτευγμάτων είναι ο ισχυρός συνδετικός μας ιστός, η συνευθύνη μας, η ηθική και πρακτική μας υποχρέωση απέναντι στην πόλη που αγαπάμε, ο σεβασμός στα παιδιά μας και στην κληρονομιά που θα τους παραδώσουμε.

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικότερα. Σύντομα θα τεθεί στη διάθεση σας, το πρόγραμμα της «Νέας Αντίληψης» για την ερχόμενη τετραετία. Θα διαπιστώσετε άκοπα το ρεαλιστικό, έγκυρο, υπεύθυνο,  πλήρη σχεδιασμό μας για το αύριο του Ρεθύμνου, σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

 

Περιλαμβάνει όσα δεν προφτάσαμε να επιλύσουμε λόγω ειδικών συνθηκών μια και το Ρέθυμνο δεν είναι αυθύπαρκτο, ούτε αυτόνομο,  οικονομικά και κοινωνικά. Η πρόοδος κι ευημερία του,  είναι συνάρτηση και άλλων, εξωτερικών παραγόντων,  εθνικών και διεθνών,  πέραν των θεσμικών του εκπροσώπων και των ικανοτήτων τους.

Περιλαμβάνει όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει, είναι σε εξέλιξη  και δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω χρόνου.

Και όσα έχουμε μελετήσει και προγραμματίζουμε με στόχο να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τη δρομολογημένη, ταχεία και απρόσκοπτη αναπτυξιακή πορεία του Ρεθύμνου, προχωρώντας στη μετρήσιμη και ουσιαστική κεφαλαιοποίηση των υποδομών που αναπτύχθηκαν και των νέων αντιλήψεων που υιοθετήθηκαν.

Επιτρέψτε μου μια επιγραμματική αναφορά, που θα διευκολύνει την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση μας να γίνεται ενεργοί,  συνειδητοποιημένοι και καλά ενημερωμένοι μέτοχοι, σε αυτή της νέα, δυναμική  και πολλαπλώς ωφέλιμη διαδρομή, που μόλις ξεκινά.

Οι προτεραιότητες μας λοιπόν, για την επόμενη  ημέρα του Ρεθύμνου  εστιάζουν:

 • Στην επίλυση οριοθέτησης οικισμών και επέκτασης σχεδίου πόλης, μετά την ολοκλήρωση των τοπικών χωρικών σχεδίων.

 

 • Στην επίτευξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στην οποία το Ρέθυμνο ήδη πρωταγωνιστεί μέσα από το Civitas Destinations, και που μάς έχει επιτρέψει να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα, όχι με αποσπασματικές παρεμβάσεις και επιβολή κυρώσεων, αλλά με βιώσιμες λύσεις που σέβονται όλους τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες της πόλης.

 

Ο συνδυασμός των δύο αυτών αξόνων μαζί με επιμέρους παρεμβάσεις, θα δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό ζήτημα.

 

 • Στην ανάπτυξη του Λιμανιού και των χρήσεων του καθώς και στην προστασία και αξιοποίηση της μοναδικής στην επικράτεια αμμώδους παραλίας του Ρεθύμνου που εκτείνεται, ανεμπόδιστα , σε μήκος 17 χιλιομέτρων, μεταμορφώνοντας τα σε πυλώνες οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.

 

 • Στη δημιουργία Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου, ικανού να υποστηρίξει την υψηλή ποιότητα και το πλούτο του παραγόμενου και διακινούμενου στο Ρέθυμνο πνευματικού έργου χάρη και στα αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα του νησιού, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο και το υπό ίδρυση Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπαχθεί το ΤΕΙ Κρήτης

 

 • Στην ενεργειακή εξοικονόμηση και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και διεθνών πρακτικών με στόχο την ενεργειακή αυτονομία του Δήμου.

 

 • Σε επενδύσεις στην Παιδεία, με νέα σχολεία, καινοτόμες παρεμβάσεις και πρωτοποριακά προγράμματα ώστε τα παιδιά μας να έχουν πρόσβαση στη γνώση μέσα από κατάλληλες, ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές και υλικοτεχνικά μέσα αλλά και διαρκή, υγιή ερεθίσματα και προτροπές που θα καταρτίσουμε και θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία  με το σύνολο της εκπαιδευτικής  κοινότητας, όλων των βαθμίδων.

 

 • Στην ολοκλήρωση του Διυλιστηρίου και των αγωγών υδροδότησης,  και εφαρμογές  ορθολογικής διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων,  ανεβάζοντας το Ρέθυμνο ακόμη ψηλότερα στην ιεραρχική κλίμακα των περιβαλλοντικά υπεύθυνων πόλεων. Σε αυτό τον τομέα, αξίζει αγαπητοί μου φίλοι να γνωρίζετε ότι έχει βοηθήσει σημαντικά η ιδιότητα μου ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ. Δεν είναι ευρέως γνωστά τα όσα έχουμε εξασφαλίσει στο Ρέθυμνο και πόσα ζητήματα έχουμε προωθηθεί σε επίπεδο διαχείρισης υδάτων, σε έργα ύδρευσης κλπ μέσω της ΕΔΕΥΑ.

 

 • Στη στρατηγική αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις οποίες προσφάτως βιώσαμε και στο Ρέθυμνο, θωρακίζοντας την πόλη και τους οικισμούς αλλά κυρίως  την ασφάλεια των Ρεθυμνιωτών, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών.

 

 • Στην αναβάθμιση και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μοναδικής φυσιογνωμίας του Ρεθύμνου, στην οποία οφείλει τη φυσική, αστική και ανθρώπινη ομορφιά του.

 

 • Στην προστασία και ανάδειξη ρεμάτων και φαραγγιών της ενδοχώρας, καθώς και στην ανάπλαση των περιοχών φυσικού κάλλους που τα φιλοξενούν.

 

 • Στην προώθηση – στο μέτρο που μας αναλογεί – της δημιουργίας  του Αστυνομικού Μεγάρου (μελέτες, πολεοδομικές ρυθμίσεις, διεκδίκηση χρηματοδότησης).

 

 • Στη σύνδεση,  μέσω  συστηματικής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς και επαγγελματικούς φορείς  και συλλογικότητες, του  πρωτογενούς τομέα, του Τουρισμού, της Εστίασης και του Εμπορίου και στην ενίσχυση του «brandΡέθυμνο» , την περεταίρω αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

 

 • Στη συνέχιση της διαρκούς, επίμονης και συστηματικής διεκδίκησης και μόχλευσης των  διαθέσιμων αλλά και προσφερόμενων σταδιακά,  χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες για σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την  της καθημερινότητα στην πόλη και τους οικισμούς (δημοπρατήσεις έργων, παιδικές χαρές, επισκευές σχολείων, αγροτική, αστική και κοινοτική οδοποιία και όλα αυτά τα τόσα πολλά που γίνονται καθημερινά ).

 

 • Αυτή η δυνατότητα θα επιτευχθεί και μέσα από την εμμονή μας στην διαφανή λειτουργία των Υπηρεσιών, στον πολλαπλασιασμό των δημοτικών εσόδων, στην διαρκή προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κόστους δανεισμού και στην κεφαλαιοποίηση της εμπιστοσύνης και των προσβάσεων που απολαμβάνουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

 • Στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η οποία  αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, τόσο για το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο και για τον Τουρισμό, την Εκπαίδευση και τον Αγροτικό Τομέα. Στόχος μας είναι να προσαρμόσουμε τις νέες τεχνολογίες στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, αναπτύσσοντας άμεσα έναν οδικό χάρτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου (στάθμευση, φωτισμός, καθαριότητα, τηλεματική, ηλεκτρικοί φορτιστές, κ.λπ.)

 

Αυτοί είναι σε γενικές γραμμές, οι βασικοί άξονες της μελλοντικής μας δράσης, οι οποίοι  συσχετίζονται και αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας ένα πλέγμα προστασίας, αλλά και ένα πυρήνα ανάπτυξης που βασίζεται στην έξυπνη διαχείριση  και αξιοποίηση των υποδομών και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων παράλληλα τον έξυπνο σχεδιασμό και όχι στα υπέρογκα κονδύλια.

Έχουμε την ικανότητα, την πολιτική ευπρέπεια, το κύρος, τη σοβαρότητα, την πρωτοποριακή σκέψη και, μετά από σχεδόν 13 χρόνια, έχουμε πλέον και την εμπειρία να  κάνουμε αυτό το σχεδιασμό πράξη.

Η ομάδα της Νέας Αντίληψης, συνεχίζει να είναι δυναμικά  παρούσα. Πλαισιωμένη από συνεργάτες μου που έχουν ήδη δώσει πολλά και  θετικά δείγματα γραφής. Ενισχυμένη από νέα, αξιόλογα πρόσωπα, ικανά να προσδώσουν, με τη φρεσκάδα των ιδεών τους και την όρεξη τους για δουλειά, την επιπλέον υποστηρικτική ώθηση αυτού του σχεδιασμού.

Στην παρουσίαση που προηγήθηκε,  τους είδατε  ως σύνολο, διότι ως άτομα είναι όλοι γνωστοί στη ρεθεμνιώτικη κοινωνία για την ευπρέπεια, την εντιμότητα και της εργατικότητά τους.

Τους ευχαριστώ όλους για την πίστη τους, την αφοσίωση τους, την αγάπη τους.

Ευχαριστίες όμως αξίζουν και στους εξαιρετικούς μας καλεσμένους,  που μου έκαναν την τιμή να προλογίσουν την αποψινή μας συνάντηση.

Δεν χρειάζονται συστάσεις για κανέναν απ’ τους τρεις.

Άλλωστε η παρουσία τους εδώ απόψε, άλλο κίνητρο δεν έχει παρά την κατάθεση της εκτίμησης και της υποστήριξης τους. Τους ευγνωμονώ γι’ αυτό διότι είναι όλοι τους διακεκριμένοι στον τομέα δράσης τους και ειλικρινά με τιμά,   προσωπικά αλλά και το σύνολο του συνδυασμού μας,  η έμπρακτη εκ μέρους τους κατάφαση της προσπάθειας μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Γιώργο Γραμματικάκη, ο οποίος πέραν των  ιδιοτήτων του  ως φωτισμένος πανεπιστημιακός καθηγητής και νυν ευρωβουλευτής, συνέβαλε, ως Καθηγητής και αργότερα, ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οργάνωση, τη σταδιακή αναβάθμιση και ισχυροποίηση του κορυφαίου αυτού Παν/κου ιδρύματος στο νησί. Του οφείλουμε πολλά,  σε πολλά και  διαφορετικά επίπεδα.

Ευχαριστώ το φίλο και συνάδελφο Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, εξειδικευμένο, λόγω σπουδών αλλά και επαγγελματικής  ενασχόλησης,  στον τομέα συγκοινωνιακών μελετών με τον οποίο μας συνδέει μεταξύ άλλων η αγάπη και προσήλωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Γιώργος μου έκανε την τιμή να ταξιδέψει από την Κομοτηνή στο Ρέθυμνο για να είναι απόψε κοντά μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργο Προκοπάκη, πρώην  καθηγητή του Πανεπιστημίου  Columbia και νυν Σύμβουλο Επιχειρήσεων με εγνωσμένο κύρος και  ικανότητα στον τομέα των τεχνολογικών επενδύσεων, σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων και, κυρίως, στον κρίσιμο τομέα της ελληνικής κρίσης , του χρέους και του ελλείμματος.

Μάλλον είναι συμπτωματική η συνύπαρξη 4 Γιώργηδων στο  πάνελ απόψε.. Το εκλαμβάνω ως θετικό οιωνό!

 

Όσο για τους συνεργάτες μου και αυριανούς συνεχιστές του πρωτοπόρου έργου που υπηρετούμε εδώ τόσα χρόνια στο Ρέθυμνο, τους οποίους μόλις είδατε, το Συνδυασμό της «Νέας Αντίληψης», τούτο μόνο έχω να πω.. Είναι οι δικοί σας άνθρωποι.

 

Είναι οι συγγενείς, οι φίλοι, οι γείτονες σας, οι δάσκαλοι των παιδιών σας, οι μηχανικοί που επιμελήθηκαν την κατασκευή του σπιτιού ή της επιχείρησής σας, είναι οι γιατροί σας,  οι επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεστε, οι έμποροι που εμπιστεύεστε στις συναλλαγές σας, είναι οι συμπολίτες και συγχωριανοί σας, που τους γνωρίζετε από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας, αυτοί με τους οποίους ανταλλάσσετε την πρώτη και τελευταία ευχή της ημέρας, αυτοί με τους οποίους αλληλεπιδράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πρόσωπα οικεία, με διαγνωσμένη και επιτυχημένη, επαγγελματική και προσωπική διαδρομή, στο Ρέθυμνο.

Ετούτη η ομάδα, διαθέτει σε περίσσευμα όλες τις προϋποθέσεις και τις ασφαλείς εγγυήσεις για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα περίπλοκο και δύσκολο έργο, μέσα σ’ ένα ανταγωνιστικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον.

Το σήμερα δεν επιτρέπει εκπτώσεις και πειραματισμούς. Διότι το αύριο δεν θα συγχωρήσει λάθη από αμέλεια, απουσία γνώσης και προχειρότητα.    

 

Με τη δική σας στήριξη, εμπιστοσύνη, εξουσιοδότηση και συνεργασία, αλλά και το δικό μας σθένος και την ικανότητα, θα συνεχίσουμε αυτή την ελπιδοφόρα πορεία, ώριμοι πια από τα λάθη μας και σίγουροι για τις επιλογές μας.

Είμαστε μαζί , αδιάκριτα,  αληθινά και σίγουρα.   

Σας ευχαριστώ πολύ.

Check Also

Ρέθυμνο – Αυτό το καλοκαίρι η Γαύδος ήρθε πιο κοντά σε Πλακιά και Αγία Γαλήνη με τη βοήθεια της… «Καλυψούς»!

agonaskritis.gr Ξεκίνησε δρομολόγια και η νέα γραμμή της ΑΝΕΝΔΥΚ που συνδέει την Αγία Γαλήνη με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize