Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – «Το 2019 θα είναι καλύτερη χρονιά παρά τις εκλογές και την τριπλάσια πλέον γραφειοκρατία»

Ρέθυμνο – «Το 2019 θα είναι καλύτερη χρονιά παρά τις εκλογές και την τριπλάσια πλέον γραφειοκρατία»

Με την πεποίθηση ότι το 2019, παρότι εκλογική χρονιά, θα είναι καλύτερη για την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου από το 2018, παραχώρησε συνέντευξη τύπου η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, παρουσία των επικεφαλής των διευθύνσεων και περιφερειακών συμβούλων.

Η ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής, προτάσσεται για το Ρέθυμνο, όπως και έργα για την εκπαίδευση και την ύδρευση που μπαίνουν σε φάση ολοκλήρωσης.

Ακόμα και μέχρι το 2017 ήταν ορατές οι συνέπειες των αλλαγών του νομοθετικού πλαισίου για τα δημόσια έργα, εξ ου και το 2018, ήταν μια καλή χρονιά για το Ρέθυμνο, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Μαρία Λιονή και παρότι η γραφειοκρατία έχει αυξηθεί στο τριπλάσιο με την πολύπειρη πολιτικό να θεωρεί ότι το 2019 θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα λόγω των χρημάτων που έχουν εξασφαλιστεί.

Η κάλυψη όλων των περιοχών με βιολογικό καθαρισμό προτάσσεται, όπως και η ολοκλήρωση σε ΧΥΤΥ Αμαρίου. Ο ΝΟΑΚ είναι επίσης σε πρώτο πλάνο με την πρώτη δημοπράτηση να έχει υλοποιηθεί, όπως και ο ΒΟΑΚ συνολικά για το νησί.

Η ανέγερση σχολείων αποτελεί επίσης σημαντική προτεραιότητα για το Ρέθυμνο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δανδουλάκης, υπογράμμισε την ανάγκη για επέκταση της άρδευσης, αλλά και την ύδρευση από το φράγμα των Ποταμών, όπως και το να προχωρήσει το φράγμα του Πλατύ ποταμού που θα ξεδιψάσει την ενδοχώρα του Ρεθύμνου και τη Μεσαρά.

 

 

Check Also

Ρέθυμνο – Βάφουμε Πασχαλινά Αυγά με φυσική βαφή στο κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη!

Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές βάφουν τα παραδοσιακά Πασχαλινά αυγά, κόκκινα όπως το αίμα του Ιησού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize