Ρέθυμνο – “Θερίζει” η αδεσποτία αμνοεριφίων – Πολλή και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου αψεγάδιαστη από δάκο

Πολλή και ποιοτική θα είναι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με τον αγροτικό σύλλογο Ρεθύμνου και με μοναδική παραφωνία, την αδεσποτεία των αμνοεριφίων που καταστρέφει το βιος των παραγωγών.

Ενίσχυση των περιπολιών ζητούν οι αγρότες, όπως και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δακοκτονία για να παραμείνουν αισιόδοξα μέχρι την ευόδωσή τους, τα σενάρια για την φετινή παραγωγή ελαιολάδου. 

Ρέθυμνο - Παραγωγή ελαιολάδου αψεγάδιαστη από δάκο - "Θερίζει" η αδεσποτία αμνοεριφίων
Watch this video on YouTube.

Με τις καλύτερες προσδοκίες για την φετινή ελαιοκομική περίοδο κυλά το φετινό καλοκαίρι στο Ρέθυμνο με τους αγρότες να διαπιστώνουν ότι ελαιόδεντρα που εδώ και χρόνια δεν είχαν αποδώσει καρπό, αυτή τη στιγμή βρίσκονται φορτωμένα μετά τις ευεργετικές βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα, κάτι που διαπιστώνεται και στη χοντρολιά, όπως και στην κορωνέικη και τις τσουνολιές.

Μοναδική μέχρι στιγμής παραφωνία σε μια ελαιοκομική περίοδο που προδιαγράφεται με τις καλύτερες προοπτικές, αποτελούν τα κρούσματα αδεσποτείας αμνοεριφίων που καταστρέφουν το βιος των γεωργών.

Ο αγροτικός σύλλογος Ρεθύμνου, δια του προέδρου του, Γιώργου Κατσανέβα, ζητά να παραμείνει συναρμόδιο με την αστυνομία και το δασαρχείο, το προσωπικό του οποίου γνωρίζει καλύτερα την ενδοχώρα.

Απογοήτευση επικρατεί αναφορικά με την τιμή διάθεσης του ελαιολάδου που έχει κατρακυλήσει κάτω από τα 2,5 ευρώ ανά λίτρο, ευελπιστώντας ότι από Σεπτέμβρη θα βρεθεί στα πάνω από 3 ευρώ ανά λίτρο.

Σε κάθε περίπτωση, η δακοκτονία φέτος κυλά ομαλά, έτσι και η σοδειά των ελαιοδέντρων δεν έχει προσβληθεί στο παραμικρό, προδιαγράφοντας και πολλή και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize