Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – «Σχολική μετανάστευση» στον Μυλοπόταμο από σχολεία που δεν έχουν καθηγητές

Ρέθυμνο – «Σχολική μετανάστευση» στον Μυλοπόταμο από σχολεία που δεν έχουν καθηγητές

Κάθε χρόνο, στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι κάτοικοι του Μυλοποτάμου που βλέπουν τα σχολεία να μαραζώνουν και τους μαθητές να εγκαταλείπουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η υποστελέχωση, υποβαθμίζει τη διδακτική διαδικασία, ενώ φέτος το πρόβλημα έχει γενικευθεί ακόμα και σε πιο κεντρικά σχολεία.

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και δήμος Μυλοποτάμου, ζητούν ανάληψη δράσης τώρα, αφού αυτή η τακτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο, τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Υπολειτουργούν για μία ακόμη σχολική περίοδο οι μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Μυλοπόταμο. Τα προβλήματα έχουν μεταφερθεί φέτος ακόμα και στο Πάνορμο και το γυμνάσιο Περάματος που είναι το μεγαλύτερο σχολείο του νομού Ρεθύμνου, ενώ στο Γαράζο και την Κράνα οι καθηγητές προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους να συμπληρώνεται το σχολικό ωράριο, ελλείψει εκπαιδευτικών.

Η νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νομό Ρεθύμνου ήταν ελλιπέστατη, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Χρήστο Σουρουλή, τόσο στην πόλη, όσο και στην ενδοχώρα, ένα παραπάνω, με τους γονείς να ωθούνται στο να εγγράψουν τα παιδιά τους σε σχολεία με πληρέστερη στελέχωση και πρόγραμμα διδασκαλίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυλοποτάμου και υπεύθυνος παιδείας, Μανούσος Κλάδος, τονίζει ότι η καθυστερημένη στελέχωση των σχολείων της ενδοχώρας, τα αποδυναμώνει, με αποτέλεσμα τα σχολεία του Μυλοποτάμου να οδηγούνται σταδιακά σε λουκέτο, την ώρα που η σχολική διαρροή σημειώνει ποσοστά αρνητικής πανελλαδικής πρωτιάς.

Check Also

Ρέθυμνο – Η βραδιά που οι Λαθρεπιβάτες θα συναντήσουν τους Νυχτοβάτες!

Οι τραγουδοποιοί κι ερμηνευτές Γιάννης Νικολάου ( Λαθρεπιβάτες ) και Αντώνης Βάμβουκας ( Νυχτοβάτες ), …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize