Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – «Πήραν τα βουνά για να τα επιστρέψουν» – Πρεμιέρα του Epimenidis forum στην πρεμιέρα του Τόπου του Βοσκού στα Ανώγεια

Ρέθυμνο – «Πήραν τα βουνά για να τα επιστρέψουν» – Πρεμιέρα του Epimenidis forum στην πρεμιέρα του Τόπου του Βοσκού στα Ανώγεια

Στον Τόπο του Βοσκού στα Ανώγεια, φιλοξενήθηκε το πρώτο Epimenidis forum με στόχο την επιστροφή στα βουνά.

Πρόκειται για μια πολιτιστική δράση με αφορμή, η νέα γενιά να επιστρέψει στην ύπαιθρο, να την αναδείξει και να την αξιοποιήσει με σύγχρονους όρους και όπως πραγματικά της αξίζει.

Στον ιδιαίτερο αυτό χώρο που για πρώτη φορά άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, φιλοξενήθηκαν εργαστήρια, ομιλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που ταξίδεψαν το κοινό σε μια βιωματική επανασύνδεση με την ύπαιθρο.

Ως η Επιστροφή των Βουνών ονοματίστηκε το φιλόδοξο συνέδριο υπό τον τίτλο Epimenidis forum που σηματοδότησε το άνοιγμα προς το κοινό, του Τόπου του Βοσκού στα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη.

Ένας χώρος που αναπαριστά τα μιτάτα και όπου καθένα εξ αυτών φιλοξενούσε και κάποιο άλλο εργαστήριο εμπειρίας και γνώσης, ενώ στο φυσικό αμφιθέατρο παρατέθηκε σειρά ομιλιών που ενέπνευσαν στο κοινό, την επανασύνδεση με την ορεσίβια ύπαιθρο.

Ανά τους ομιλητές και ο μεταξύ άλλων, διευθυντής του ΙΤΕ, Νεκτάριος Ταβερναράκης, που υπογράμμισε τη σημασία της έρευνας όχι μόνο για την τεχνολογική πρόοδο, αλλά και για την πρόοδο του ίδιου του πολιτισμού μας, σημειώνοντας παράλληλα και τη δυσάρεστη εξέλιξη του… idea drain, που μαστίζει την Ελλάδα που παρά την υποχρηματοδότηση παράγει δυνατά μυαλά στην έρευνα, με τις ιδέες τους όμως να βρίσκουν υλοποίηση στο εξωτερικό.

Αυτό είναι και το όραμα των νέων ανθρώπων στα Ανώγεια, σύμφωνα με τον Γιώργο Καλομοίρη που εκπροσώπησε τους διοργανωτές, να αφουγκραστούν την αξία της παράδοσης και του πολιτισμού από τις παλαιότερες γενιές για να επιστρέψουν στα βουνά, οι νέοι, μέσα από μια φερέλπιδα πολιτιστική ανασυγκρότηση.

Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά ο Γιάγκος Χαιρέτης, αναδεικνύοντας τη μουσική παράδοση ως ορμητική εξέλιξη και συνάμα, σύγχρονη πολιτισμική δραστηριότητα.

Check Also

Ρέθυμνο – Σωρεία ζωοκλοπών λόγω… πανσελήνου και Δεκαπενταύγουστου!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της ζωοκλοπής τα τελευταία 24ωρα στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize