Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – “Να διώκονται οι καπνιστές και όχι οι επιχειρηματίες” – Ξεκινούν αντικαπνιστικοί έλεγχοι

Ρέθυμνο – “Να διώκονται οι καπνιστές και όχι οι επιχειρηματίες” – Ξεκινούν αντικαπνιστικοί έλεγχοι

Να αλλάξει το σκεπτικό του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν οι καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής της Κρήτης, δεδομένου ότι δε θα πρέπει οι ίδιοι να είναι υπεύθυνοι για το αν καπνίζουν οι θαμώνες, παρά οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα άρχισαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα και στο νησί.

Διαφωνία στον τρόπο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, εκφράζουν οι επιχειρηματίες εστίασης και αναψυχής στην Κρήτη.

Θεωρούν ότι χρήσιμο και κρίσιμο, είναι να διώκονται οι ίδιοι οι καπνιστές που παραβαίνουν τον νόμο και όχι οι επιχειρηματίες που ήδη είναι δεινή η οικονομική τους κατάσταση.

Κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω θεσμικού πλαισίου, ενώ σταδιακά οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων, σε μια χώρα που φιγουράρει στην τελευταία θέση της Ευρώπης στο ζήτημα του καπνίσματος στον δημόσιο χώρο.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize