Ρέθυμνο – “Μετατρέπουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε ακριβό εμπόρευμα”

Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, υγεία, πρόνοια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας. Το νομοσχέδιο συμπληρώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και χειροτερεύει ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, βλέπουν τον ιδρώτα τους, τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις τους να μπαίνουν στον κόφτη της εκάστοτε κυβέρνησης. Χειρότερες συντάξεις και όρια ηλικίας, χειρότερες παροχές στην υγεία και πρόνοια, αυστηροτερες προϋποθέσεις για συντάξεις αναπηρίας, καμιά ουσιαστική στήριξη στον άνεργο, καμιά στήριξη στη μητρότητα και τα παιδιά.

Οι εργαζόμενοι, μετά από κάθε αντιασφαλιστική παρέμβαση, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για να κερδίσουν περισσότερα οι επιχειρηματίες! Μετατρέπουν την Κοινωνική Ασφάλιση σε ακριβό εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί! Κάνει ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα, υπόσχεται «ότι θα δώσει δίκαιη λύση στο Ασφαλιστικό», όπως οι προηγούμενοι προωθεί όσα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όσα έχουν σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες στέκονται εχθρικά στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, στα αιτήματα του κλάδου μας.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις προκλητικά κοροϊδεύουν τον κλάδο μας με ψεύτικες υποσχέσεις, έχοντας οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους να μην μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως συνέπεια της μακρόχρονης ανεργίας και της μη απόδοσης των ενσήμων τους που έχουν δουλέψει πραγματικά.

Η αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων, που αντιπροσωπεύουν πραγματικές μέρες δουλειάς και ασφάλισης, για τις οποίες ο ασφαλιστικός φορέας (ΕΦΚΑ) έχει εισπράξει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές και συνεχίζει να εισπράττει, είναι η επιστροφή στους οικοδόμους της κλεμμένης ασφάλισής τους.

Καλούμε κάθε οικοδόμο να έρθει σε επικοινωνία με το συνδικάτο για να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας:

ü Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

ü Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης

ü Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων

ü Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας

ü Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

φωτό αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize