Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρέθυμνο: «Καταδικάζουμε την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ»

Ρέθυμνο: «Καταδικάζουμε την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ»

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματισμένους.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί με τον αγώνα του, εδώ και δεκαετίες, το αυτονόητο δικαίωμα: Να έχει δικό του κυρίαρχο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταγελούμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την Πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την επίθεση και τις δολοφονίες του Ισραήλ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης που δίκαια διαδηλώνει ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που ξεδιπλώνονται στην ευρύτερη περιοχή, με επεμβάσεις, βομβαρδισμούς, καταστολή και δολοφονίες διαδηλωτών, είναι προμήνυμα χειροτέρευσης της κατάστασης σε βάρος των λαών, αυξάνουν τους κινδύνους για ένα γενικευμένο πόλεμο.

Εμείς οι εργάτες έχουμε καθήκον να αντιταχθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιους σχεδιασμούς που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών, αλλά εξυπηρετούν τις δυνάμεις που θέλουν να ελέγξουν τον πλούτο και τους δρόμους μεταφοράς του στην ευρύτερη περιοχή.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα για τη σφαγή που γίνεται στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ. Αυτή είναι απόδειξη, που επιβεβαιώνει τη θέση του ταξικού κινήματος, για καμιά εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που αποδεικνύει καθημερινά τη χρησιμότητα της, στην υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

Λουκάκης Στάθης                           Σταματάκης Μανόλης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Κάθειρξη 15 ετών στον αστυνομικό που εκτέλεσε 15χρονο μαθητή

newsit.gr Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε λευκός πρώην αστυνομικός του Τέξας για τον φόνο πέρυσι …

Σχόλια

Font Resize