Ρέθυμνο – “Η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα μαϊμού”, καταγγέλλουν οι έμποροι

Αγανακτισμένοι με την επέλαση των προϊόντων μαϊμού είναι οι έμποροι στο Ρέθυμνο.

Σαν να μην έφταναν οι χαμηλοί φετινοί τζίροι, υπάρχει και αθέμιτος ανταγωνισμός από όσους έχουν επιλέξει να διαθέτουν στην αγορά, φθηνά και ψεύτικα προϊόντα απομίμησης.

Οι καταστηματάρχες καλούν τους ιθύνοντες να κλιμακώσουν τους ελέγχους στην αγορά για να μετριαστεί το φαινόμενο που πλήττει την τουριστική εικόνα της περιοχής.

Ρέθυμνο - "Η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα μαϊμού", καταγγέλλουν οι έμποροι
Watch this video on YouTube.

Η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα μαϊμού καταγγέλλουν οι έμποροι του Ρεθύμνου, τονίζοντας ότι έτσι απαξιώνεται συνολικά η περιοχή στα μάτια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, πλήττοντας την τουριστική εικόνα του τόπου.

Θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι, αφού με μια απλή βόλτα, όπως αναφέρει ο έμπορος υποδημάτων, Νίκος Τζαγκαράκης, διαπιστώνει κάποιος το μέγεθος του παρεμπορίου στο Ρέθυμνο.

Η παρανομία δε σταματά στα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά αφορά και τα αξεσουάρ, όπως τονίζει ο οπτικός, Λεωνίδας Ματθαιουδάκης, που διαπιστώνει ότι το καταναλωτικό κοινό έχει στραφεί στις φθηνές απομιμήσεις, παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις χαμηλές προδιαγραφές και αντοχές των προϊόντων μαϊμού για να έχουν χαμηλές τιμές.

Οι έμποροι ξεκαθαρίζουν ότι και οι τουρίστες από το εξωτερικό γνωρίζουν ότι πρόκειται για ψεύτικα, παραποιημένα προϊόντα απομίμησης, που η χαμηλή τους τιμή δεν έχει αντίκρισμα και καλούν τους ιθύνοντες να κλιμακώσουν τους ελέγχους για να… “σκουπίσουν” την αγορά από τις απομιμήσεις που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize