Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο – «Έξωση λίγο πριν την εξεταστική-Βοηθήστε μας να μην ερημώσει η πόλη από φοιτητές» – Ως 200εκ. € για εστίες και αμφιθέατρο

Ρέθυμνο – «Έξωση λίγο πριν την εξεταστική-Βοηθήστε μας να μην ερημώσει η πόλη από φοιτητές» – Ως 200εκ. € για εστίες και αμφιθέατρο

Έξωση από τα σπίτια λίγο πριν την εξεταστική, καταγγέλλουν φοιτητές στο Ρέθυμνο.

Η βραχυχρόνια μίσθωση έχει αλώσει την πόλη, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο.

Ζητούν χρηματικό επίδομα για την ενίσχυση όσων δεν μπορούν να βρουν στέγη, να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των νέων εστιών και την στήριξη της κοινωνίας, προτού είναι εργά και ερημώσει η πόλη από φοιτητές.

Στον αέρα βρίσκονται φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, όπως καταγγέλλουν, λίγο πριν την εξεταστική του Ιουνίου.

Όπως ανέφεραν σε διαμαρτυρίες τους στην πρυτανεία και στο κέντρο της πόλης, πολλοί σπιτονοικοκύρηδες αναγκάζουν τους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για να προχωρήσουν σε βραχυχρόνια μίσθωση των οικιών, με αποτέλεσμα, αρκετοί φοιτητές να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη, το νησί και τις σπουδές τους.

Από την πλευρά της, η πρυτανεία, τηρεί στάση αναμονής για την εξαγγελία κατασκευής νέων εστιών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο μέσω ΣΔΙΤ.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια νομικά και τεχνικά ζητήματα, με την συνολική δαπάνη να μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μέρος των χρημάτων μάλιστα, θα διατεθούν για την ολοκλήρωση του μεγάλου αμφιθεάτρου-φάντασμα στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Οι φοιτητές ζητούν να διασφαλιστεί ο δωρεάν και δημόσιος χαρακτήρας των νέων εστιών, να δοθεί χρηματικό επίδομα σε όσους δυσκολεύονται να βρουν στέγη λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και να μετριαστεί η βραχυχρόνια μίσθωση με τον καθορισμό από το κράτος σχετικών ζωνών.

Ζητούν από την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους για να μην ερημώσει το Ρέθυμνο από φοιτητές.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Check Also

Ρέθυμνο – Στον Μέρωνα Αμαρίου αναβίωσε η παλαιινή μπουγάδα!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Το 4ο Amari Green Festival είναι γεγονός! Πλήθος κόσμου έχει την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize