Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ρέθυμνο: «Ανοίξτε» τα χωράφια σας και επιβλέψτε τις εργασίες δακοκτονίας

Ρέθυμνο: «Ανοίξτε» τα χωράφια σας και επιβλέψτε τις εργασίες δακοκτονίας

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη θα γίνει ο πρώτος ψεκασμός καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αφού πια οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης έχουν ασκήσει πιέσεις στο κεντρικό κράτος και παράλληλα έχουν οργανωθεί ως προς το ζήτημα για να μην καταστραφεί ακόμα μία χρονιά η ελαιοπαραγωγή εξαιτίας της προσβολής της από το δάκο. Την ίδια ώρα, αναμένεται να εξοικονομηθεί ένας ακόμα ψεκασμός δακοκτονίας, χάρις τους επιπλέον πόρους.

Με την ελαιοκαλλιέργεια να καλύπτει το 65% της γεωργίας στην Κρήτη και το προσωπικό που ελέγχει τη δακοκτονία να αγνοείται, πρέπει οπωσδήποτε ο κάθε καλλιεργητής να φροντίζει να υπάρχει πρόσβαση στα χωράφια για τους ψεκαστές κατά του δάκου και παράλληλα οι ίδιοι να επιβλέπουν και τη διαδικασία.

Στα 8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός στην Κρήτη για την δακοκτονία του 2018, αυξάνοντας κατά έναν τους σχετικούς ψεκασμούς με αρχή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού θα πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαδικασία για την εξασφάλιση των υπόλοιπων απαιτούμενων γεωργικών φαρμάκων.

Οι διαταραγμένες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετών, δεν αφήνουν περιθώρια πρόγνωσης σε ό,τι αφορά την ελαιοπαραγωγή της Κρήτης, όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θωρακιστεί με άρτια και αποτελεσματική δακοκτονία.

Check Also

Ρέθυμνο – Μείον 30% η κίνηση στο ενετικό λιμάνι – Τα προβλήματα και οι προοπτικές

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Έχουν γίνει πολλά, όμως αρκετά απομένουν να γίνουν για την βελτίωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize